RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
AEROKLUB "UTVA" PANČEVO
Stanko BG:
Danas, 24. juna, bilo je nekoliko članova našeg kluba na letenju.
Došao je Damir (posle duže pauze) i doneo svoju elektro jedriličicu i Piper Cub od 2m raspona. Jedriličica je mnogo zanimljiva i lepa. Leti brzo, kao da je Hotliner, a opet, lagana je i ima lepu finesu. Igrali smo se i zabavili, pripremajući se za skup jedriličara u F5J klasi koji će biti organizovan na našem aerodromu u septembru. Miloš i ja smo pripremili Damira i štopovali mu vreme leta, plafon leta nismo mogli da odredimo jer nemamo visinomer... Ove godine na takmičenju nećemo imati tu vrstu ograničenja, pa će biti mnogo lakše takmičiti se. Čini mi se da će biti i mnogo zabavnije jer pravila nisu toliko striktna. Vremenom ćemo, nadamo se, napredovati i upotpuniti propozicije i biti korak bliže FAI standardima. Zatim je Damir trebalo da sleti na tačku, koja je ovog puta bila Miloševa cipela bačena na sred livade. Damir se odlično pokazao. Sleteo je u sekundu tačno, a još mu malo treninga treba da uvežba precizno sletanje na "cipelu".
Evo Damirovog i mog Pipera - baš smo se lepo naleteli. Svako je napravio barem tri ili više startova, iako je vetar bio prilično snažan sa povremenim udarima i do 25km/h. Dobra vežba, u svakom slučaju.
Miloš je vinuo svoju jedru sa repnim površinama koje je modifikovao, upravo u trenutku kada je vetar malko oslabio... Sada je jedrilica upravljivija nego kada je imala V-rep.
Jan je leteo svog Easy Star-a i malog Pipera Cheeroke. Evo ga kako pravi poslednje ravnanje pred sletanje:
Bilo nam je izuzetno lepo - kao i uvek što se provedemo na letenju, a sada smo se naročito zabavili jer su pripreme za takmičenje u toku i neprestano pričamo o tome i vežbamo sletanje na Miloševu cipelu...
Milos 94:
''Damir se vratio kući'',
spiritus movens RC modelarstva u Pančevu se posle dužeg vremena pojavio na aerodromu. Jedan peh ga je na duže vreme odvojio od letenja ali najvažnije od svega je da je ponovo tu. Inače, njegov Super Cub je, uprkos čudnim vetrovima, leteo kao zmaj.
Pošto ne prati događanja na forumu, jako se zainteresovao za takmičenje jedrilica. Kada je čuo pravila, momentalno je digao svoju malu jedriličicu u nebo i ... ostalo je već Stanko objasnio.
Znam ga jako dobro, i mogu da se kladim da je još sinoć preturao po radionici da pronađe sve što mu treba kako bi pripremio neku drugu jedrilicu za takmičenje. Jedriličarsko srce ne može da izdrži a da se ne umeša u celu priču. Neka! I treba!
Damir se vratio kući...
Stanko BG:
Verujem da će uskoro stići još jedna prijava, Miloše :)aplauz I meni se čini da sam video sjaj u Damirovim očima.
guga:
Pozdrav svima i mojim prijateljima sa aerodroma.Hvala na lepim recima,i da Milose te veceri sam ona karbonska krila krenuo da radim,medjutim mislim da od posla bas nemam vremena za moj voljeni hobi.I onaj peh me nije odvoio vec posao koi radim ,dobro me poznajete da bilo koji peh me nece odvojiti od livade i druzenje sa dobrim ljudima kao sto ste vi pozdrav svima.
Milos 94:
Jednom jedriličar - uvek jedriličar.
Nije izdržalo srce modelarsko. Da se u njegovom Pančevu, na njegovom aerodromu organizuje takmičenje RC jedrilica bez njega? Nemoguća misija!
Ako! I treba!
Popravljaj to što pre, da se flaja (makar i na moju cipelu) da se kao domaćini predstavimo u što boljem svetlu.
Welcome home.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version