RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

AEROKLUB "UTVA" PANČEVO

<< < (15/23) > >>

Milos 94:
U prošlu subotu, taman kad smo se spakovali i razmišljali da krenemo jer se spremalo nevreme, na naš aerodrom je banuo niko drugi nego naš bivši predsednik kluba na čarobnoj mašini sa svojom šarmantnom saputnicom ....

Nadam se da ćemo ga češće viđati ...

Stanko BG:
Danas se okupismo na aerodromu. U popdnevnoj postavci smo bili Miloš, Jan, Bole i ja. Jan je doneo dve ptice: Multiplex Easy Star i Phoenix 2000 na kojoj je menjao power setup i čini se da je uspeo lepo da unapredi ovaj avion... Evo nas na livadi, moja malenkost fotografiše:

Evo kratkog snimka Janovog poletanja, jedrilica ide gotovo vertikalno... Veoma lepo:

Miloš je danas testirao svoju jedrilicu SUP 19, koja se prilično lepo ponaša u letu, ali je potrebno još finih doterivanja.

Stanko BG:
Krajnje je bilo vreme da otvorimo sezonu...

Ljubav u vreme Korone morala je da živi... Kada sam posle povratka sa aerodroma seo da upišem radne sate u Letačku knjižicu, zaprepastio sam se  (:sok:) Poslednji put sam na letenju bio 29. septembra 2019. godine. Rekoh sebi: "Ako sada, pre zatvaranja u kuće ne izletim makar neki start, ko zna kada ću".

I, eto mene jutros u 7:00. Spreman i oran za let. Spavao sam nekim površnim snom, ustao bez zvonca u 5:50, sav ustreptao od sreće.

Na aerodromu sam se sreo sa Milošem i malo smo se družili, koliko su dozvoljavali vetar i hladnoća. Kobasica je sve vreme stajala u punom svom obliku, a povremeno je bilo i jačih udara vetra.

Sve u svemu, ni najgore prilike za letenje nisu nas omele da napravimo poneki start i da se ispričamo.

Milos 94:
Stane, neuništivi smo!

Milos 94:
Kao dokaz naše već pomenute neuništivosti, okupismo se u nedelju u inat popriličnom vetru, korona virusu i drugim faktorima iznenađenja.

Stanko, naš novi član Bora i ja odvažismo se da malo proparamo nebo na našem aerodromu. Sad, neki su u tome uspeli a neki baš i ne. Naime, vrlo sam se lomio da li da po tom vetru testiram model kome sam sveže izlečio rane jesenašnjeg letenja po sličnom vremenu. I taman sačekam da se u određenom trenutku vetar smiri, čvrsto rešim da poletim kad .... Stankovo oštro oko primeti jednu ogoljenu žicu koja viri u trupu i obojica ustanovimo da se jedna žica na ESC-u otkinula sa konektora koji je ostao na motoru. Ovih dana sam dobio novi YEP 60A i ugradio ga i isprobao ga na modelu. Testiranje je obavljeno sa maksimalnim gasom u mojoj trpezariji gde je tom prilikom stradalo neko cveće (a ja dobio poslednju opomenu pred razvod braka od ženinog advokata). Sve je radilo besprekorno. Nikakvih naznaka nije bilo. Neobjašnjivo. Stanko tvrdi da je hladan lem u pitanju ...

Stanko i Bora su dobrano ispeglali nebo izmučivši nekoliko baterija što letenjem što ponovnim punjenjem. Stankov model je, kao i dosad, bio na visini zadatka i odolevao udarima vetra.

Moram ovom prilikom da pohvalim našeg novog člana Boru koji, iako početnik, leti sve sigurnije i odvažnije.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version