RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI

Otvoreno prvenstvo Vojvodine i Srbije u RC modelarstvu - 02.09.2018

<< < (16/20) > >>

tibeteagle:
Adam, znam da vama ovakvo stanje odgovara. Ako ste fer sportista, onda znate, da biti dobar među slabom konkurencijom nije nikakav podvig. Koliko je sada u Pančevu bila slaba konkurencija, može da se relativizuje na osnovu rezultata vama najbližeg ovogodišnjeg međunarodnom takmičenju. Vi ste na 82. mestu od 91.
http://www.5mp.eu/fajlok2/f5j-hu/2018_f5j_minosito_eredmenyek_www.5mp.eu_.pdf
Vežbajte više.

Ako se već reklamirate kao ozbiljan šverckomerc trgovac modelima i opremom, ponudite dobre takmičarske modele u klasi kao vaša. Kako čujem, sada raste interesovanje za to. Inače za čas se postaje takmičar RC jedrilice. Uđeš u pravu ili virtualnu modelarsku radnju kao laik i izađeš kao modelar takmičar sa kupljenim modelom. Može se to brzo i meni da se desi. Nikada se ne zna. U novije vreme se ne takmičim, baš iz razloga kao većina samograditelja modela. Pravila mnogo dozvoljavaju i bez skupog kompozitnog modela nema smisla juriti rezultat. Koliko koštaju, ni meni toliko ne vredi.  Balza i penasta konstrukcija je u dosta velikom podređenom položaju naspram fiberskih. To ste i vi vremenom shvatili. Vi ste pre imali 2 balza F5J model, a ipak ste prešli na kompozitni.  mmmm

--- Quote ---Pogledajte ovo:Da
https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?3119842-Ales-f5j-build
Čovek šalje na mail i projekat jedrilice. Koliko sam video, relativno jeftino se može napraviti.
--- End quote ---
Nemoste to da gledate. To je žnj klasa modela.
Modeli sa raznim klasičnim nefiber konstruktivnim krilima i trupom se ne mogu napraviti toliko tanki, vitki i čvrsti, kao od kompozitnih materijala. Deblje krilo i trup ima veći aerodinamički otpor i sa time ima lošiju finesu i još mnogo toga slabijeg. Sve to jako jako uprošteno objašnjeno, a ima još gomila važnih detalja u razlici. Dakle opet govorim, nemojte gubiti vreme sa skarabudžijama, osim ako jako volite da gradite i ima šanse da se odvoji takmičenje klasičnih od kompozitnih. Ako bude tako, ima da se kupe dobre gotove drveno foliske jedrilice za trku za solidnu i manju cenu nego da se pravi.

--- Quote ---Nemci su predložili novu F5J klasu, F5J-HFS, Holz - Folie- Schaum. Detaljnije ovde:mmmm

http://www.modellflug-im-daec.de/images/buko/leistungssport/F5J/Rahmenausschreibung_F5J-HFS-3M_2018.pdf

--- End quote ---
Da, to je suština. Uopšte se ne mora čekati na nikakve odluke modelarske federacije tamo negde preko bare. Ako ima razumevanja, a što ne bi bilo, može se to uraditi i na zahtev modelara bilo gde u lokalu. Organizator takmičenja takođe može da to ponudi, ako hoće. Mogu da lete istovremeno svi, ali se pravi posebna lista.
Ako nemci nešto iniciraju, velika je verovatnoća da će se traženo i legalizovati, jer su oni jedna od 3 velike modelarske nacije.
 ;namig

trivajuve:
TRIPER EAGLE STRIKES AGAIN...  :sljus

drjack:

--- Quote from: Lazo on October 07, 2018, 08:40:02 PM ---
--- Quote from: tibeteagle on October 07, 2018, 08:11:14 PM ---
--- Quote --- ...Usput smo malo krali ideje sa njihovih jedrilica koje ćemo primenti na svojim projektima...
--- End quote ---
Nemojte gubiti vreme! Mnogi pametni su već probali i na kraju su kupili onaj pobednički. Najpametniji i ne pokušaju da sami prave u današnje vreme ali ni pre. Nema za to dovoljno znanja, a ni skupih i složenih tehnologija i radionica, a ko ima nešto, njima se isplati raditi samo u većim serijama, a za što kod nas nema interesovanja zbog (pre)velike cene i skromne tradicije RC jedriličarskog takmičenja.  :-\

--- End quote ---

--- End quote ---

Postovani TE  eto nema se znanja niti  skupih i složenih tehnologija a ni sredstava. ali kada sam rekao da ćemo sledeće godine. izaći na megdan modernim  karbonskim, nisam se šalio. Vreme ne gubimo ne filozofiramo već radimo...

Ovo su jedrilice u nastanku pa Vi sami prosudite ......

pozdrav

Lazo:
 :)aplauz
--- Quote from: drjack on October 10, 2018, 11:41:09 PM ---
--- Quote from: Lazo on October 07, 2018, 08:40:02 PM ---
--- Quote from: tibeteagle on October 07, 2018, 08:11:14 PM ---
--- Quote --- ...Usput smo malo krali ideje sa njihovih jedrilica koje ćemo primenti na svojim projektima...
--- End quote ---
Nemojte gubiti vreme! Mnogi pametni su već probali i na kraju su kupili onaj pobednički. Najpametniji i ne pokušaju da sami prave u današnje vreme ali ni pre. Nema za to dovoljno znanja, a ni skupih i složenih tehnologija i radionica, a ko ima nešto, njima se isplati raditi samo u većim serijama, a za što kod nas nema interesovanja zbog (pre)velike cene i skromne tradicije RC jedriličarskog takmičenja.  :-\

--- End quote ---

--- End quote ---

Postovani TE  eto nema se znanja niti  skupih i složenih tehnologija a ni sredstava. ali kada sam rekao da ćemo sledeće godine. izaći na megdan modernim  karbonskim, nisam se šalio. Vreme ne gubimo ne filozofiramo već radimo...

Ovo su jedrilice u nastanku pa Vi sami prosudite ......

pozdrav

--- End quote ---

:)aplauz (pijemo)

adam:
T.E  eto vidis nije dosta da sam kupio model, dosad ste govorili da onaj ko ima para taj je pobednik, i nije tako, na kojem mestu covek zavrsi takmicenje nije bitno jer prvih petnaest mesta tacno znamo ko uzima, tako da na takmicenja idem zbog druzenja i svojih drugara (nazalost ovo ne mozete razumeti jer vi tako nesto nemate) i tako to ide vec godinama bio sam i 18. i 85.25. i jednom 4. pa sta ???sta ste vi uradili u zivotu sem pametovanja??vi treba da se lecite,nazalost nesto nije u redu sa vama

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version