RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
Otvoreno prvenstvo Vojvodine i Srbije u RC modelarstvu - 02.09.2018
Milos 94:
Trupovi su Ok. Raduje to da ih neko pravi i da toga ima i kod nas pa ljudi mogu da to nabave gotov trup i time reše veći deo graditeljskih ''muka'' a primereni našim mogućnostima.
Ono na šta treba livac Pera da obrati pažnju je da su današnji modeli maksimalno zatvoreni što kod ovih to nije slučaj. Trupovi ''sa 2 rupe'' se ne rade za takmičarske modele zbog manje krutosti. Sama tehnika letenja (i sletanja na tačku) zahteva ekstremno krut model koji se može zabosti u tačku bez ikakvih posledica. Tu se čak i otvor za kabinu smanjuje na najmanju moguću meru kako bi trup bio što krući. Servoi za repne komande smešteni su tik uz bateriju kako bi se izbeglo još jedno otvaranje trupa za njih itd itd...
Naravno sve ovo važi za vrhunske takmičarske modele F5J, F3K, F5J-400 ... i niko ne kaže da se sa ovim trupovima u kombinaciji sa dobrim krilima ne može napraviti jako dobar rezultat. Zlokas i Miklušev su to dokazali u Pančevu.
tibeteagle:
--- Quote ---Ovo su jedrilice u nastanku pa Vi sami prosudite ......
--- End quote ---
Beda sanja.
--- Quote ---Pogledaj Arcus M, od ST-Model ili koji kinez ga već pravi, pa će da vidiš tanka krila od penastih materijala.
--- End quote ---
Ne gledajte kineske penaste skala modele igračke. Oni su samo i izrazito samo za razonodu.
RC orlovi za takmičenje u F5J izgledaju ovako. Nisu ni nalik na sobne papagaje.
Zašto baš ovako izgleda? E pa...
;namig
drjack:
--- Quote from: tibeteagle on October 11, 2018, 08:05:04 PM ---
--- Quote ---Ovo su jedrilice u nastanku pa Vi sami prosudite ......
--- End quote ---
Beda sanja.
--- End quote ---
Poštovani TE , hvala na ovom divnom epitetu. Bilo bi vrlo zabavno da svoju mišiju rupu, zamenite livadom na nekom od sledecih skupova. a mislim da bi se tome obradovali još neki članovi foruma.
Siguran sam da se to neće dogoditi u skorijoj budućnosti.
Veliki pozdrav
tibeteagle:
drjack, izvinite, nisam mislio ništa loše da kažem vama a ni drugima. Ovo je jedna narodna izreka, koja sažima sve ono što sam već rekao pre i viđao prošlih decenija. Ne zvuči lepo, ali koja je izreka lepa. One su samo tačne.
Puno želja a malo realizacije. Volje uvek ima dosta, ali je to veoma malo. Elan brzo plane, a isto toliko brzo se i ugasi, kada treba i novac da se potroši i to uvek veći od planiranog, jer se ne pravi tačna kalkulacija unapred. Pokazuije se puno puta trup i još koji kupljeni deo modela ili pravljen ko zna gde, koji je iz starih vremena, a kompletan model se nikada ne rodi za prodaju, a o čemu je ovde bilo reč.
Kao drugo, o modelu i pticama se sudi isključivo po krilima. Pa kako onda da procenjujem išta ako toga nema na slikama. Pokažite i krilo koje imate, Ako nemate, onda nemate ništa. Trupova imam i ja, a pored toga sam se nagledao u životu do mile volje, a po modelarskim radnjama stoje na ulazu kao kišobrani, ali bez krila. Krilo je suština modela!
Još jednom. Kupite zaista dobar kompletan model kao i drugi, inače nikada nećete da uživate u takmičenju.
Hvala, ja se dobro osećam. I neba sam se nagledao u životu gledajući kako lete modeli iznad moje glave, a tek jedrilica. Želim i vama barem toliko.
(pijemo)
stevapn:
@tibeteagle
"Zašto baš ovako izgleda? E pa..."
Nisam baš toliki tupson, letelice me zanimaju nekih 35+g, a ćitao sami čitam sve što mi stigne pod ruku vezano za njih.
NIko nije blesav, pa da ne zna kakav mu alat treba za određeni posao. Cilj je da sa što manje ulaganja, dođeš do ok rezultata. Moj cilj je uživanje na livadi, letenje modela i druženje sa ljudima, tako da me finansijska konstrukcija najmanje dotiče. Najlakše je iskeširati 3000e i kupiti odličan model.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version