RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

"Пилотажная кордовая модель самолета №18"

<< < (3/6) > >>

Nenad Miklusev:
Ko leti, taj i pada, sve OK , samo kraći za dve elise.

Nenad Miklusev:

Kad te vetar opet ubaci u krug...
Video by Srđan.

nspetar:

--- Quote from: Nenad Miklusev on November 05, 2018, 07:51:40 PM ---RETRO je COOL!
Pa makar se i preturio na sletanju.
Ruska je to mašina, nova elisa i u nebo.
Samo ćemo birati dan sa malo manje vetra.
I paziti da motor gasimo niz vetar a ne bočno u njega.

Juče mi je svima znani Momčilo pokazao neke stare slike sa Čeneja, među njima i ovu,

Možda će se NSPetar ili Golub  prepoznati na njoj.

A i KKL pista je bila u neuporedivo boljem stanju.

--- End quote ---

Neso, hvala na ovoj slici. Skroz levo na slici sam ja kao pilot a Golub mehanicar
je levo od mene i ne vidi se na slici. Mi smo ekipa Anti-Golubovic. U sredini su
braca Pazin iz Beograda, Miodrag pilot i Slobodan(Paja) mehanicar. Paju danas vecina
na ovom forumu zna kao nekog ko se sa svojim sinom Filipom takmici sa RC camcima.
Desno je ekipa iz Slovenije Oton Velunsek pilot i Peter Alic mehanicar.
Ovo je priprema za finalnu trku na Drzavnom prvenstvu KKL modela 1980. godine na Ceneju
u klasi ekipna trka F2C. Pazini su bili prvi, mi drugi a Slovenci treci. Bio sam na puno
takmicenja. Mnogih se uopste ne secam ali ovo takmicenje je jedno od onih koje ti se
zauvek urezu u pamcenju jer je bilo izuzetno znacajno za Goluba i mene. Na njemu smo se
potvrdili i postali reprezentativci SFR Jugoslavije u ovoj kategoriji. Mesec dana kasnije
smo ucestvovali na nasem prvom Svetskom prvenstvu koje je odrzano u Poljskoj. Neponovljiv
dogadjaj za nas koji smo tada imali 19 godina i bili najmladja ekipa na tom prvenstvu, a
takmicili se sa nekim ljudima koje smo znali kao evropske i svetske prvake, cije smo modele
kopirali i koje smo do tada vidjali samo u engleskom Aeromodelaru koji je tada bio nas
prozor u svet.
Izvini Neso na malo off-topic istorije. Ti objavio fotografiju pa su pocela da naviru neka
lepa secanja. U tim nekim godinama kada su nas matorci iz aero kluba "davili" prilicno
detaljnim pricama o svojim ucescima na takmicenjima od pre 20 i vise godina mi mladji smo
kasnije komentarisali izmedju sebe: "Ala ovi s..u, bas se secaju tih detalja od pre 20 godina"
a ja sada pricam o takmicenju koje je bilo pre 38 godina i secam se puno detalja. Verovatno
ce neko od mladjih (a mozda i starijih) reci: "Ala ovaj ...."

Nenad Miklusev:

--- Quote from: nspetar on November 13, 2018, 04:28:33 PM ---Neso, hvala na ovoj slici...
Verovatno ce neko od mladjih (a mozda i starijih) reci: "Ala ovaj ...."

--- End quote ---
Ma šta te briga Petre, to smo proživeli, pa se sećamo.  Šta će ko komentarisati ( ako uopšte...) , who cares!

Stanko BG:
Nešo,

Sve ovo što pišeš i radiš veoma je lepo i zanimljivo. Kada smo kod istorije, još uvek mi je u sećanju nekoliko letova mog kolege nastavnika Sinđe, koji je mnogo doprineo promovisanju kružnjaka. Imao sam sreću da ga kao klinac (učesnik na školskim takmičenjima) gledam kako u školskom dvorištu moje škole i, kasnije, na Kalemegdanu leti kružnjake.

Mnogo mi je drago što si pokrenuo ovu temu i pratim sa uživanjem. Moram priznati da si sve bolji, kako vreme odmiče. Hvala ti  (res)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version