RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Спортски аеродром "13. мај" 11. 11. 2018.
presko:
После дуже паузе, данас сам поново био на летењу.
Дан је био идеалан, без ветра, без облачности, температура ни превруће ни прехладно.
Ипак, било нас је само четворица.
Новитет на аеродрому је нов асфалтни пут између аутопута и пруге. У једном тренутку, када је велика авијација почела интензивније да лети, дао екипе се преместио на њега и ту наставио летење.
marko:
Novice okaci neku fotku sa "alternativne" piste :big smile
M (pijemo)
marko:
Posto Novice nema sa fotkama, ja cu opisati sa nekoliko recenica kako izgleda nova "alternativna" pista.
Svi koji lete na 13-ici znaju za pravilo da kada lete full scale avioni modelari su prizemljeni ili lete (neki) preko zica i pruge.
Za nas koji potegnemo i po 60 km (od Hrama do 13-ice u jednom pravcu je 28km) da bi dosli na letenje, a ne letimo je frustrirajuce.
Put je asfaltiran, dovoljno sirok i za velike modele, a sunce je uvek u ledja.
Bosko mi je u razgovoru rekao da je skroz u redu da tu letimo kada je guzva na glavnoj pisti koja ce po njegovim recima zbog helikoptera biti jos veca.
M. (pijemo)
pnedic:
Dok ste vi bili na 13-stici i cekali veliku avijaciju da sleti, ja sam bio na aerodromu gazdinstva 7 Juli u Surcinu - gde je citav aerodrom bio samo moj. Prednost tog aerodroma je sto oni vikendom ne lete, tj ne rade uopste. Pista je lepo pokosena, okolo njive, nema dalekovoda, pruge, DVE kobasice. To je par kilometara (nekih 2-3) od centra Surcina, i sve je asfalitrani put.
Doduse konacno smo i do 13-ice dobili asfalitrani put i alternativnu pistu !
Evo neke fotke.
U tolku leta sam imao "kvrc" tako da sam imao prinudno sletanje sa izrazitim V krilom :) Evo slika spojne plocice i Alu ramenjace sa kojom sam sleteo uspesno. U jednom momentu sam napravio luping - sto ocigledno sa ovim krilom nije dozvoljeno :)
I nakon sletanja i pakovanja, jos jednom sam otisao na susednu njivu gde sam par meseci imao pad i gde sam bio izgubio figuru pilota koju sam posle nekoliko puta bezuspesno trazio. Ovaj put je kao da me je pozvala - nadjoh je. Naravno ko zna sta je sve preslo preko nje, ipak ostala je upotrebljiva :)
dejan_ts:
Dobro si ga savio
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version