RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Novi Sad - Modelarska sezona 2019
SloMi:
Dopuna slika sa jučerašnjeg susreta na Čenejskoj livadi sa Markom, Erikom i Gaborom
trivajuve:
Nedelja popodne,po dogovoru smo se okupili na Čeneju i iskoristili ovo malo lepog vremena što nam je preostalo...SloMi (gdin Midić),Majstor Karolj i moja malenkost smo pre svega u dobrom raspoloženju leteli naše "ptice"što je najbitnije.SloMI je po ko zna koji put demonstrirao sjajne performanse svog modela jedrilice.Za ljubitelje ove grane modelarstva-prava prilika da na delu vide jedan ovakav model.
Karolj je napokon finiširao svoj najnoviji rad.Dobro poznati P-51 "mustang",koji se ovaj put izdvaja od ostalih po tome što je verovatno po prvi put primenjena tehnika pokrivanja stiro-modela tankim tkanjem uz naravno korišćenje epoksi smole.
Model je sada prefarban i dobio je svoju konačnu težinu.Leti sjajno,trapovi su sada nešto kraći u odnosu na probni let i sletanje sada predstavlja rutinu.
[/img]
Ja sam kao i moj kolega Karolj napokon završio F 35, moguće po prvi put ručno rađeni EDF model ovog tipa kod nas.Edf je druga priča u odnosu na prop pusher modele.Potisak je uslovljen vemenom odziva na koji pilot mora da računa kad leti ovaj tip modela.
Leteo se i Su-26,model koji je u raznim verzijama već dobro poznat u modelarskim okvirima
Nadamo se da će vreme u nekom narednom periodu poslužiti... (pijemo) (<--)
trivajuve:
Još jedna slika P-51 u rukama majstora pred poletanje...
...
Gabor:
Znači i vi ste se naleteli (<--) :jaki:
trivajuve:
Da,jesmo.No pre svega najbitnije je bilo to da je raspoloženje bilo na visini,iako sam na kraju dana "olivadio" F 35.Nije bilo nervoze,pizdaranja i negativne energije.To su stvari koje se dešavaju.Kroz šalu smo konstatovali da je za sve kriv ovaj S-400 što ga testiraju dole na poligonu u Poljarama(valjda se tako piše) i kako mu je F 35 glavni cilj ovih dana...obaranje istog ovog puta preko sistema smetnji.Model je već na remontu i biće uskoro ponovo u letnom stanju.Veliki pozdrav... ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version