RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

Evropsko prvenstvo 2020 u elektro jedrilicama F5J !

<< < (2/3) > >>

dejan_ts:
Moram samo da dodam sto je jako jako bitna stvar u celoj toj prici da su i modeli u toj kategoriji moraju biti pod propozicijama Fai za tu kategotiju ,sto se kaze nemoze svasta da leti na fai kupovima kao kod nas

SloMi:
Naravno uslovi za model moraju biti ispunjeni.
CLASS F5J – RC ELECTRIC POWERED THERMAL DURATION GLIDERS
THERMAL DURATION GLIDERS WITH ELECTRIC MOTOR AND ALTIMETER/MOTOR RUN TIMER (AMRT)

Ti uslovi su:
Maximum Surface Area 150 dm2
Maximum Flying Mass 5 kg
Maximum wingspan 4 m
Loading 12 to 75 g/dm2

i moraju imati ugrađen registrovani tip visinomera sa tajmerom rada motora (AMRT).

Ako nešto od toga izlazi iz dozvoljenih granica piloti tih modela ne mogu da se takmiče sa njima.

SloMi:
Ipak moram da se osvrnem još malo na tu naše takmičenje RC elektro jedrilica. 

Oćigledno je da mi ovde u zemlji Srbiji nismo spremni da se takmičimo pod navedenim uslovima jer pre svega nemamo odgovarajuće modele. Nikakvi modeli   koji imaju raspon krila manji od 3.8m  i težinu veću od 1.3kg nisu konkurentni. Zato bi bolje bilo da se ne zanosimo za nas neostvarivim modelima  i da  se spustimo na zemlju privremenim internim pravilima koji bi definisali modele raspona krila od 2.5m do 3.5m, i u tom smislu uveli neka naša domaća pravila. 
Očigledno je da nam ova FAI pravila ne odgovaraju...

dejan_ts:
Pravila su pravila i nema odstupanja u njima ,nece nas niko da pita ej sta i kako cmo da letimo na takmicenjima ,jos ako ponesemo stirokurcice onda je tek komedija

Ja se slazem da treba prvo edukovati ljude da znaju sta je model za takmicenje a sta model za rekreativno letenje

Kao trece ili ko zna koje po redu nema se para u nama da mi mozemo sebi prijustiti jedan takav model konkurent za takmicenje a  kako vidim ima nas raznih koji bi da prave i pokusaju da naprave

Treba zasesti negde u srbiji u nekom klubu ili nekoj kafani da se malo popruca oko te discipline ,uvedu neki standardi pa da se modeli prave po necjem ili vec negde vidjenom proektu

Da svi modeli lice za tu kategoriju i da jednostavno to bude ono sto treba da bude

Kao na primer F1A    kao na primer F1B   kao na primer F1C

Kao nanprimer slobodno letece jedrilice ka severu ,kao sobni modeli.......

adam:
za ovu vrstu kakmicenja pravjenja modela nema smisla, konkurentan da budes nema teorije!!!treba minimum 3 modela das imas za sve uslove letenja, (to je min 6000eu)!!!a sto se samog takmicenja evropskog ili svetskog karaktera tice po takmicaru racunajte troskove od blizu 1000eu!!!!(put, kotizacija, hrana, smestaj itd itd, a bilo bi pozejno da covek ima i pomocnika, tako da za nas ostaje da idemo da gledamo, verujte mi ja trenutno imam tri ovakva moidela koje su absolutno konkurentni ali ipak mi ne pada da odem jer jednotavno toliko su veliki troskovi da iz sobstvenog depa nema sanse da izfinansiram plus i ako bi otisao nebi bio u prvih 50!!!!tako da ova prica verujet mi pada u vodu!!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version