RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

Novi Sad - Modelarska sezona 2020

<< < (15/16) > >>

trivajuve:
   Šteta što majstor Karči nije dodao i svog Lavočkina na zajedničku fotku koji je sada "izbaždaren" i u odnosu na to kako je taj model leteo kad je prvi put video livadu,to je sad druga priča.Lep za oko i letenje no čekamo Gaborov snimak koji će to pokušati da dočara.Gabor je Thundebolta "diplomirao".Model koji je čest na livadi i uvek privlači interesovanje.Bata i Julije sa svojim jedrilicama su prilično dodali po neki kvalitetan momenat u svoj letački bilans.Mene je Sukhoi ovaj put poslužio bez problema što mu i dalje želim... ()-() (<--) :)aplauz

Gabor:

Rale:
Iskoristio sam danasnji predivan dan za odlazak na livadu pored Veternika.
Neda i ja smo napravili tridesetak startova sa tri modela klase CLG.
Rec je o slobodnoletecim modelima koji se startuju pomocu gumenog katapulta.
Modeli su raspona krila 12 inca, ili po nasem do 300 mm raspona krila.
Tezina modela je od 8 - 12 grama. Reglaza je prilicno zahtevna, ali sam je sa dosadasnjih ~150 startova uglavnom savladao.
Veoma sam zadovoljan i terenom. Relativno je blizu moje kuce i ima dovoljno prostora.

Pozdrav, Rale

rajker:
 (res) :)aplauz (res)

Rale:
Sa malim zakasnjenjem raport sa najbolje livade u Srbiji ( ~ 40 km. istocno od Novog Sada ).
Nedelja 11.oktobar i vreme "iz snova".
Tridesetak startova sa CLG klizacima, cetiri starta sa slobodnoletecim modelom klase F1H ( A-1 )
i dva  starta sa relax "jedrilicom" u trajanju od ukupno 50 minuta.
Poslednju jedrilicu A-1 sam napravio 1985 godine i sada sam posle 35 godina napravio novu.
Naravno bez takmicarskih ambicija, nego samo za "dusu". Izuzetno je uspela. Verovatno ce uskoro dobiti novog vlasnika.

Pozdrav, Rale

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version