RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Minima 250
stevapn:
Odlično je što može da leti po vetru! Pera ga izgoreo! :)
rajevic:
Sve čestitke momci (res)
drjack:
Pera je nakon pada popravio Minimu 250 da ne kazem da je skoro napravio novu jedrilicu za 6 dana, jer i njega kao i mene nerviraju polomljeni modeli u cosku. Minima je potpuno reparirana, dobila je novi karbonski rep, nov trup novog oblika - i to liven iz kalupa, skoro celo novo krilo, prakticno nova jedra. Sada je 99 % karbonska izgleda drugacije i leti jos bolje. Nikola Saburo se pobrinuo za programiranje pa smo se u nedelju na 13-ici naleteli za sve pare. I onda sledi iznenadjenje, dobijam je na poklon od Pere, kaze Pera tebi ce trajati mnogo duze nego meni, (nadam se he he....), pa mu se i ovim putem jos jednom zahvaljujem na poklonu. Danas mi je takodje doneo i napakovan novi karbonski trup za Sky Walka2 tako da sam na kraju dana zavrsio sa dve odlicne jedrilice. Minima odlicno leti hvata lako termiku , ima odlicu finesu i treba malo vremena za navikavanje kod preciznog sletanja. Radio sam i neke akrobacije sa vecim otklonima elerona i dobro podnosi opterecenja. Brzina zaokreta je primetno manja nego kod SKY Walka (koji je tezi ali i probojniji na vetru).Minima nesto sporije penje zbog motora ili baterije koja je u njoj bila, pa ako bude potrebe sleduje joj jaci motor. Nema flapsoe niti kocnice pa ce zato dobiti neke mikseve prvenstveno radi preciznijeg sletanja. Antene prijemnika sada obavezno idu napolje zbog tolike kolicine karbona u njoj. Pera vec priprema novu jedrilicu od 3,3m raspona i krila iz 3 dela (centroplan + dva dela) , sa livenim karbonskim krilima.
Evo kako sada izgleda Minima plus neki detalji:
dejan_ts:
Pa neka je sa srecom i dugog letenja sa njom
A za Peru lep gest prema prijatelju ljubitelja modelaesrva i humani podvig skrombom poklonu
Dugo te sluzila i dugo leteo sa njom
stevapn:
Prelepa jedrilica. Neka je sa srećom. Pera je vrhunski napravio!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version