RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
ROSSI 15 MK1 Normale & FOK 10
Nenad Miklusev:
Hvala na komentaru i maloj modelarskoj istoriografiji, gosp. Srećko.
Što se kolekcije motora tiče, rešenje porekla cele zbirke je u knjizi sa slike, posveta otkriva u čijem su vlasništvu motori bili, čovek je odavno pokojni, smatram da nije korektno da pominjem ime.
Od prodavca , servisa koji se bavi čišćenjem i sređivanjem ostava , podruma i tavana sam saznao celu priču , naslednici su prodali stan i novi kupac je želeo da se sve stvari uklone, angažovao ekipu i tako je sve ovo dospelo na Najlon.
Juče već, ništa od modelarskih stvari nije bilo na Najlonu, računam da je ovo bilo sve iz te ponude.
Kad već imate uvid u stare motore, ovaj se davno pojavio na Kupujem Prodajem, meni apsolutno nepoznat, nisam uspeo da ga kupim ali me zanima može li mu se utvrditi poreklo.
Nenad Miklusev:
Kanda me je baš krenulo, posle Najlonske avanture, iskrsao je i jedan relativno povoljan oglas na Kupujem Prodajem, zbirka motora iz Sremskih Karlovaca, te sam i nju udomio.
Redom, dva penjačka ROSSI R15 Normale, dva Super Tigra G15, tri dizela, potpuno novi SSSR- OTM Striž 1,5 , dobrano korišteni mađarski FOK 15 i novi češki, 1,5 MVVS 1,5.
Osmi motor sa oglasa je već bio prodat, a njemu sam se najviše nadao, AERO 250 u odličnom stanju , jedino me teši da je ostao u Novom Sadu i da je u rukama modelara-drugara koji će znati šta sa njim da radi.
Bonus, starijim modelarima dobro poznata glavčina za gumenjake proizvodnje CVM, i par elisa i svećica za ROSSI.
Biće ovo duga jesen dekonzerviranja i kompletiranja , a možda i par sesija testiranja motora na livadi.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version