RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Lidl jedrilica u RC

<< < (2/4) > >>

zgrujic:
Mnogo lepo urađeno.

Samo mi se čini da će mu težište biti previše napred. U originalu, tu ispod poklopca bude jedan teg od oko 50g. Ti si sad dodao motor i bateriju koji su zajedno bar 100g i plus je motor skroz napred u odnosu na teg. Centar mase treba da bude tu negde oko te tvog ojačanja na krilu... Znači bez olova na repu će jako vući na dole.

Javi kako leti...

Sava:
Težište treba da je na 80 mm. od napadne ivice krila. Tako je i namešteno. Osam grama olova u repu i dobio sam težište na mestu. Inače pre konverzije težina je 160 grama, posle konverzije spremna za poletanje 315 grama. Teško je uštinuti još koji gram. Gladao sam da smanjim maksimalno težinu, ali što na mostu dobiješ, na ćupriji izgubiš. Uvek je tako.
Očakujem da ća biti brza.

Sava:
Ovo je jedrilica kupljena preko Alija, raspon je 99cm, težina 120 grama. Stigla je kriva kao gudalo na šta su Kinezi odgovorili da im je žao.
Radiće pamučna krpa i pegla, verovatno ću je ispraviti. Za dalje ću videti kako da je konvertujem. Lošije je urađena nego one koje se kupuju u Lidlu.

dejan_ts:
Ma savo ukopaj kanale duz trupa da ukepis koju letvicu balze ili smreke i raspravis je olako ,

Kina je kina ima razlicitih proizvoda ima vise klasa iste robe pa sta ti zapadne

Sava:
Ispraviću je mokrom krpom i peglom. Već sam to radio. Svakako ću ojačavati trup i krila, nešto karbon trakom, a nešto okruglim bambusovim letvicama. Koji setap će dobiti, to ću videti, prvenstveno nešto prikladno što već imam. Nisam baš zadovoljan jedrilicom, ali za te pare nemožeš bolje ni očekivati. Kinez je dve jedrilice stavio u najlon kesu i poslao na drugi kraj sveta. Ponudio sam veću poštarinu i napomenuo šta će se desiti. I, desilo se.
 :mhm

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version