RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

Kalendar takmicenja za sezonu 2025

(1/2) > >>

SABURO:
https://vss.rs/takmicenja-i-rezultati/takmicenja-i-rezultati-2025/

Izdvojiću takmičenja u RC kategorijama za ovu godinu

F3K - DLG jedrilice
Трстеник Ф3К Куп - 17.05.2025. - АК „Трстеник“
Бачка F3K Опен Куп Сомбор - 31.05.2025. - АК „Сомбор“
Ф3К Моторола куп - 08.06.2025. - АК „Ћуприја“
Државно првенство Ф3К - 21.09.2025. - АК „Ћуприја“

F3L - F3RES - jedrilice koje se startuju na visoki start uz pomoć gume i najlona
Бачка Ф3Л Опен куп - 01.06.2025 - АК „Сомбор“
Зрењанин Опен Ф3Л - 12.10.2025. - АК „Зрењанин“
Трстеник F3L Куп - 25.10.2025. - АК „Трстеник“

IVAN3D:
Samo mala korekcija u Somboru je Бачка F3K Опен Куп Сомбор - 31.05.2025. - АК „Сомбор“

Nadam se da će kao prošle godine biti predivan vikend u pedivnom gradu gde bi u dva dana leteli dve kategorije F3K i F3L i gde bi se lepo družili  (pijemo).

Бачка F3K Опен Куп Сомбор - 31.05.2025. - АК „Сомбор“
Бачка Ф3Л Опен Kуп - 01.06.2025 - АК „Сомбор“

SABURO:
Hvala Ivane, ispravljeno! I ja se nadam sto vecem broju ucesnika i lepom druzenju

(pijemo)

Nenad Miklusev:
Lepa zbirka tekmi.
Samo da primetim da se topik ne otvara ako niste ulogovani, što će reći, posetioci ne mogu da vide sadržaj a ni link ka kalendaru ako nisu članovi foruma.

SABURO:

--- Quote from: Nenad Miklusev on January 17, 2025, 05:51:59 PM ---Lepa zbirka tekmi.
Samo da primetim da se topik ne otvara ako niste ulogovani, što će reći, posetioci ne mogu da vide sadržaj a ni link ka kalendaru ako nisu članovi foruma.

--- End quote ---

Probao sam da razresim misteriju i dalje ne mogu da shvatim u cemu je problem. Nije topic ogranicen u tom smislu, neki drugi razlog je u pitanju.

Sto se dosadasnje takmicarske sezone tice, bila je vrlo aktivna na polju F3K, takodje i u F3L/F3RES. Ovogodisnja takmicenja u obe kategorije se vode kao liga takmicenje.
U kategoriji F3K odrzana su 3 takmicenja, AK Trstenik, AK Sombor i AK Cuprija. U kategoriji F3K preostaje drzavno prvenstvo koje je u planu u drugoj polovini septembra. F3L/F3RES odrzano je jedno takmicenje u organizaciji AK Sombor, a ocekuju nas jos 2 takmicenja u organizaciji AK Zrenjanin i AK Trstenik do kraja godine. Datumi su na pocetku topic-a.

Pored domacih takmicenja, imali smo priliku da se okusamo i na inostranim takmicenjima iz serije svetskih kupova/eurocontest. Pre 3 nedelje uzeli smo ucesce na vec tradicionalnom 23. F3K takmicenju u Ludbregu (HR), dva clana iz AK Cuprija ( Bajic i ja ) i Ivan iz AK Sombor. Ovogodisnja konkurencija je bila brutalna, mozda iz razloga sto je ovo poslednji svetski kup pred svetsko prvenstvo u F3K kategoriji koje krece naredne nedelje. Sve u svemu, bilo je za nas dosta noviteta, za pocetak promenjeno je mesto/livada odrzavanja, za razliku od prethodnih godina, sada je teren daleko izazovniji i zahtevniji za letenje. Nalazi se u dolini brega, okruzen vodom,rekom i  jezerima :) tako da je bilo vrlo izazovno "citati" teren u potrazi za termikom.

Nismo se proslavili ovog puta, ali bice prilike :) sve u svemu, izdvojicu jedan podatak koji govori koliko je takmicenje bilo jako. Na tabeli sa rezultatima, postoji kolona koja procentualno govori koliko smo taskova ispunili u procentima, nakon 10 odradjenih rundi i dva takmicarska dana, od 41 takmicara, prvih 12 takmicara je bilo u 99% ispunjenosti taskova, sto znaci da su sitni bodovi odlucivali prva mesta. Ti sitni bodovi na ovako jakim takmicenjima se dobijaju u tzv QT (quick turnaround) taskovima, gde je neophodno biti jako precizan u sprezi tajminga hvatanja modela, i ponovnog, sto brzeg lansiranja modela kako bi to vreme bilo sto krace.
Jako dobro takmicenje, i puno novog iskustva za sve nas. Nazalost, ove godine nasa reprezentacija ne ucestvuje na svetskom prvenstvu u F3K kategoriji, ali bice prilike. Mozda tek sada neke stvari lezu na svoje mesto. Kategorija je takva, vrlo dinamicna i uvek ima nesto novo sto moze da se primeni kako bi pospesili sebe.
Da ne duzim previse, evo par fotografija sa tog sjajnog takmicenja.

Jos jedno takmicenje na kojem sam po drugi put za redom uzeo ucesce, koje je sam vrh u organizacionom smislu, a realno i najveci svetski kup na celoj planeti, odrzan pocetkom Maja meseca u Minhenu. Ekipa fenomenalna, vrlo jako takmicenje, ali nazalost po nas ove godine, vreme nas nije posluzilo, te je duvao tornado i pokvario letenje. Realno, prosao sam dosta lose (drugi deo tabele), jer sam modele reglirao za mirnije uslove. Svakako lepo iskustvo i super druzenje tih par dana u Nemackoj.
Evo jedan after movie, koji je izbacen pre neki dan, pa mozete donekle videti kako je to izgledalo:

evo i nekoliko random odabranih fotografija

edit:

Kada vec pisem o takmicenjima, da podeli jos jednu anegdotu s tog proputovanja, vozeci automobil kroz Tirolsku regiju u Austriji (isli smo da posetimo Kitzbuhl), uz put za oko mi zapadne savrseno sredjena livada, tj aerodrom za RC vazduhoplovne-modelare. Naravno, svratio sam usput i napravio malu pauzu da popricam sa ljudima koji su u tom trenutku uzivali u svom hobiju. Iz price sa njima, saznao sam da su odseli u hotelu koji se nalazi nedaleko odatle na obroncima Alpa, taj hotel je speciijalizovani hotel za vazduhoplovne-modelare. Tj. Svako ko odsedne u tom hotelu, ima pravo da koristi ovaj savrseno napravljen aerodrom, modele moze da rentira u hotelu itd. Jednom recju, brutalno! Na aerodromu, trava podsisana kao na golf terenu, veliki paviljon sa friziderima i hladnim osvezenjima, ujedno parking za vece modele da se sakriju od sunca, zastitna mreza izmedju piste i stolova za pripremu modela, punjaci za svaki sto itd... milina jedna!

Hotel: https://maps.app.goo.gl/dx6MA8woHBwNd78H9
Aerodrom: https://maps.app.goo.gl/51FRFaTmo5h3FViHA

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version