RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Pomoc bi mi dobro dosla
kole:
Pa jos nesto da ti kazem u vezi sa odabirom stanice. Vazi pravilo triput meri jednom seci. U zavisnosti kojom kategorijom hoces posle da se detaljnije bavis treba i stanicu odabrati prema tome. Cena je nesto sto je veoma bitno ali...
Ako hoces posle pocetnickih dozivljaja da se bavis jedrilicama onda treba da bude neka koja ima poprilicno razvijen softver za tu svrhu, a ako hoces helikoptere onda opet nesto sto je vise za tu namenu. Za pocetak je svaka dobra, dva, tri ili cetiri kanala, bez miksera je sasvim ok. Kada dodjes u stadijum da ti na jedrilici trebaju 6 servoa i jos regler pa da sve to moze da radi u sinhronu sa deset miksera, tada ces kosu da cupas jer mozes da se slikas sa obicnom stanicom ili da kupis neku skuplju.
Ovo sve govorim u prilog da je stanica jedna velika investicija na pocetku i kada vec bacas pare na ovaj hobi treba da se zapitas sta je bolje imati dve stanice, gde je jedna jeftina i prosta i kupiti jednu skupu ili odmah kupiti nesto sto je prihvatljivo za vise razlicitih modela i za jedan duzi period.
Pogledaj na forumu sta se pise na temu o stanicama, posebno ove koje dolaze iz King-Konga. Moze mozda da se ubode i cena i funkcije o istom trosku.
Kole
Arnoldinyo:
Ok kapiram,meni su avioncici keva helis sam kupio cisto iz zezanja...a ako cu da ocelavim cupajuci kosu zbog jedrilica onda jok... :D za sada samo avioni...imam ok ponude za polovne 4-5 kanalne stanice pa bi to za pocetak uzeo i simuliro...posle krenem sa easy starom i sl modelima a dok se ja zasitim 4-kanalnim letenjem ima da prodje i ova svetska kriza pa ce biti para i za mnogo jace stanice i modele...interesuje me samo koliko je dongl i simul. programi?! Unapred zahvalan!!!
brainstorm:
Možda da pustiš jedan oglas tipa "Kupujem...." u topiku "KUPUJEM / PRODAJEM / MENJAM / POKLANJAM", pa da vidiš šta se nudi?
Arnoldinyo:
oglas pusten ali me interesuje generalno cena kako se krece za dongl i simulatore
Matić Dragan:
to sto ti zoves "dongl" je verovatno usb kabal za spajanje stanice i ps-a i sluzi za pretvaranje signala stanice na signal dzojstika da bi ga ps prepoznao. kosta 15-30 eura.
simulator obicno ne kosta nista jer ga vecina nas ima pa ce ti ga neko narezati i pokloniti ako lepo zamolis. inace cene simulatora u "zvanicnoj" legalnoj verziji nisu uopste naivne.
pozz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version