RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Multiplex Cularis
SABURO:
Shelle,
svakome se moglo to desiti, pre ili kasnije. elem, elapor je jako prost za lepljenje, tako da ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema prilikikom vracanja u prvobitno stanje.
P.S. odlicni su ti video zapisi, kao i samo letenje.
--- Quote from: magic on May 27, 2009, 08:47:29 PM ---
predlog za moderatore je da "smrc" i "moja je" topic prebace u topik o Cularisu kako bi i neki buduci vlasnici mogli sve da procitaju. Uobicajeno je da se sve o jednom modelu nalazi na jednom mestu!
--- End quote ---
Predlog usvojen.
(pijemo)
shelle:
--- Quote from: magic on May 27, 2009, 08:47:29 PM ---Shelle,
Jos gore je ako prilazis sa strane reke, onda se na samom nasipu pravi vrtog i moze jako da poremeti sletanje i napravi cudo. Sve ovo pricam iz direktnog iskustva mmmm.
Cularis je jako nezgodan bez kocnica, daje jako malo upozorenja (malo zamlati krilima) i brzo pada kao kamen. To sto si dodao gas je OK ali ocigledno prekasno i prenisko.
poz
E.. upravo to se desilo...mada ja iskreno nisam ranije bio u situaciji kao danas - a to je: leteo sam dobrih 20 minuta sa minimalnim koriscenjem motora, ali SVE vreme je metar ostro menjao pravac. Nije to bio jak vetar koliko su njegovi uglovi menjanja bili ostri. Napravio sam par preleta i video da nema pravila jer pred treci zaokret imao sam vetar u ledja, usao u cetvrti i prvih desetak metara (odprilike) vetar mi je isao u nos...i samo odjednom video sam da me zapljuskuje vetar snazno sa desne bocne strane. Mozda sam tu trebao da odustanem od sletanja, ne znam, ali sam nastavio i na jedno 3 metara od zemlje desno krilo mi je izgubilo uzgon... Sve ostalo je istorija... Inace sam isao na sletanje paralelno sa rekom - ako vam to nesto znaci...
Inace da se pohvalim da je Cularis ponovo sastavljen oo)). Magic hvala ti za vrelu vodu, stvarno se struktura vratila maksimalno koliko je to moguce. Po meni spoj izgleda vise nego korektno, imajuci u vidu da je taj deo nosa ranije lepljen. Tacno je pukao na tom mestu.
http://yfrog.com/0tpopravljenoj
--- End quote ---
shelle:
Inace SUPER predlog da se moj post prebacu u Magicov. EXTRA!!
shelle:
--- Quote from: SABURO on May 27, 2009, 09:33:55 PM ---Shelle,
svakome se moglo to desiti, pre ili kasnije. elem, elapor je jako prost za lepljenje, tako da ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema prilikikom vracanja u prvobitno stanje.
P.S. odlicni su ti video zapisi, kao i samo letenje.
--- Quote from: magic on May 27, 2009, 08:47:29 PM ---
predlog za moderatore je da "smrc" i "moja je" topic prebace u topik o Cularisu kako bi i neki buduci vlasnici mogli sve da procitaju. Uobicajeno je da se sve o jednom modelu nalazi na jednom mestu!
--- End quote ---
Predlog usvojen.
(pijemo)
--- End quote ---
Hvala SABURO na pohvalama. Bas mi je drago da ti se svidja !
(pijanoo) ()-() (pijanoo)
saxpg:
Shelle dobro dosao u klub!
Samo da ti kazem da mi se mnogo svidja nacin na koji si sve predstavio, zato sto sam se pronasao u momentu ;D
Kada sam poceo da letim Arcusa, prvi dani sa njim bili su uzivanje. Poceo sam da letim niske brisuce letove, da ga
slecem bilo gdje... jednom rijecju, bio sam siguran do neba i u njega i u sebe.
...a onda... iz jednog ledjnog leta izvadio sam ga naopako i spucao ga pod punim gasom sa nekih 10tak metara
direktno u asfaltnu pistu (zid)
Brate... kako gadan osjecaj. Slomio se skroz do korjena krila u nekih 8 komada. Medjutim posle par sati lepljenja bio
je kao nov.
Danas ga krasi novi trup, doduse ne od Arcusa vec od Easy Glider Pro-a, i mogu ti reci da posle nekih 10 lomova od
kojih su 3 bila totalna, leti i izgleda ljepse nego ikad.
P.S.
ala si ga opravio, svaka ti cast (res)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version