RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Multiplex Cularis

<< < (9/19) > >>

shelle:

--- Quote from: saxpg on May 27, 2009, 10:16:14 PM ---Shelle dobro dosao u klub!
Samo da ti kazem da mi se mnogo svidja nacin na koji si sve predstavio, zato sto sam se pronasao u momentu  ;D
Kada sam poceo da letim Arcusa, prvi dani sa njim bili su uzivanje. Poceo sam da letim niske brisuce letove, da ga
slecem bilo gdje... jednom rijecju, bio sam siguran do neba i u njega i u sebe.
...a onda... iz jednog ledjnog leta izvadio sam ga naopako i spucao ga pod punim gasom sa nekih 10tak metara
direktno u asfaltnu pistu  (zid)
Brate... kako gadan osjecaj. Slomio se skroz do korjena krila u nekih 8 komada. Medjutim posle par sati lepljenja bio
je kao nov.
Danas ga krasi novi trup, doduse ne od Arcusa vec od Easy Glider Pro-a, i mogu ti reci da posle nekih 10 lomova od
kojih su 3 bila totalna, leti i izgleda ljepse nego ikad.

P.S.
ala si ga opravio, svaka ti cast  (res)

--- End quote ---

Ma to ti je to SAXPG, ista prica. Izlazim dan za danom i sve ide k'o podmazano. Ali imao sam crv sumnje zato sto se toliko prica o tim padovima. Ni jednog trenutka se nisam svrstao u klasu da sam ja nesto drugaciji. Iskreno sada mi je u neku ruku lakse sto sam spucao model, zato sto to jednostavno MORA da se desi. Bilo bi neprirodno da pocetnik preskoci tu stavku - bar u mom slucaju. A kada sam razmisljao o kupovini prvog modela, bezao sam od elapora kao lud, ali se na kraju sve namestilo. Prvi model (mada malo veci) je bas od tog elapora koji mi je pojednostavnio sve.
Neka neka...idem pravim putem, nekad mora i da zaboli. Vazno je da mi letimo  :)aplauz

srpska posla:
 (fiu) ;namig

bimmer:
Drugovi modelari ZDRAVO!!!

Evo na jucerasnji dan (16.jun 2010), Multiplex Cularis je docekao svoj prvi let, a i mi sa njim  :)aplauz

Akteri dogadjaja Srle, Djole, Sale, Dule i naravno Cularis  ;D .Ugostila nas je neka velika ulcinjska livada mekane trave. Vrijeme je bilo veoma toplo bez daska vjetra...

Vlasnik i pilot Srdja, Test pilot Sale (saxpg), Dule (bimmer) kao fotograf i snimatelj i Djole kao tehnicka i moralna podrska  :big smile
Prvi let je prosao bez velikih poteskoca, a poslije malo trimovanja i stelovanja Cularis je letio prelijepo, stabilno, bas kako dolikuje jednom glajderu...

Tehnicki podaci:  4e

*motor:    TURNIGY AerodriveXp 25 SK Series 35-42 1000Kv / 605w
*ESC:      TURNIGY Plush 60amp Speed Controller
*baterija: TURNIGY3600mAh 3S 30C Lipo Pack
*servo:    TURNIGY MG90S Metal Gear Servo 1.8kg / 13.4g / 0.10sec
*elise :     Aeronaut cam-carbon 10*6

...Dakle... sad su na redu fotograije by me  (photograf) ... video uskoro

ponosni vlasnik sklapa Cularis-a...

Lazo:
Čestitam, i sa srećom! :)aplauz

(pijemo)

magic:
Obavezno na stanici programirati crow brakes (eleroni gore, flapsovi dole) jer u suprotnom 4 zaokret se pravi dosta daleko i u gao pod kojim se onda model dolazi ne daje vise osecaj brzine pilotu. Cularis jeko lepo jedri jedino je nezgodan kada mu padne brzina, onda dosta naglo ide u stalling.

poz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version