RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

Razradjivanje i stelovanje motora

<< < (4/13) > >>

GILE:
Par sekundi drzis papir da auspuh u njega duva i nakupi ricinusa po sebi. Analiziras boju ricinusa prelazak u braonkasto znaci pregrejanost blago zuckasto je dobro. Ako ima crnih opiljaka neki od aluminijumskih delova riba motor nije dobro sklopljen ili ima previse zazora na nekom od svojih delova. Pipanje mesta gde se nalaze rotirajuci delovi moze se otkriti izvor naj veceg zagrevanje samim tim locira mesto mogucek kvara. Nedostaje diskusija o stepenu kompresije o tome nekom drugom prilikom.

n3mke:
Jel normalno da se ovoliko opiljaka nalazi u motoru?? Mozda glupo pitanje ali bolje da budem siguran..

GILE:
N3mke da bih dao neki komentar treba mi slika od dekla (zadnjeg poklopca radilice) ali pogled na povrsinu koja gleda u klipnjacu. Nesme da bude opiljaka. Mora se naci tvorac istih. Koliko je taj motor radio i zasto nije ceo rasturen. salji sliku koju trazim pa slede dalje dijagnoze.
Pozdrav od Gileta

n3mke:
Nadam se da se radi o ovome

Motor je bukvalno nov tek sam krenuo sa razradjivanjem, poceo sa 10% nitro gorivom pa stao dok ne nabavim FAI gorivo kako mi je preporuceno. Recimo da je radio 5 minuta od cega vecinom na leru.
Posle sam citao ne netu da ove kineze obavezno treba otvoriti pre razradjivanja jer se obicno unutra nalaze delici metala.

poz i hvala

GILE:
Cini mi se sa slika da ima korozije po radilici i lageru. Kao da je klip cesao po deklu sto govori o nedostatku dovoljno debelog dihtunga. Ali treba ceo motor rastaviti i oprati nitro razredjivacem. Tokom pranja nesmeju se okretati lageresve do novog podmazivanja. Prilikom sklapanja koristi ulje za sivace masine. Kod prvog paljenja ces imati malo problema dok ne stigne ricinus. Ne svidja mi se razrada na kontinualnom i to malom gasu vise sam pristalica blagog turiranja u pocetku bez dodavanja punog gasai sa dosta bogatom smesom kao i sa laksom elisom. Kad rasturis snimi i klip iz vise uglova kao i cilinder da nema riseva. Opiljke analiziraj od kog su sastava celik aluminijum ili kuglice tvrdog hroma.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version