RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
Razradjivanje i stelovanje motora
tibeteagle:
Sada je mnogo bolje. (thumb)
Bez brige. Radi će. Nekima brzo propadne ASP, a nekima godinama dobro radi.
E sada mu stavi neko krilo. Gore će se bolje urađivati :D
Nikola pantLA:
Ja imam problem - kad stavim struju na svecicu motor pali iz prve ali cim skinem struju sa svecice motor se ugasi onda ponovo stavim struju i motor lepo upali ali kad skinem struju ugasi se, zamenim svecicu i opet isti slucaj, zna li neko u cemu je problem
Nikola pantLA:
resio sam ovaj problem sa svecicom, a da li pri punom ili velikom gasu treba da izlaze kapljice goriva(ulja) iz karburatora
GILE:
Nikola pantLA iz tvog pisma sam saznao da se radi o motoru OSmax 61 neznam koliko je star ni kakav karburator ima zato ili stavi neku sliku ili daj vise objasnjenja. Starost motora, koju elisu koristis, o kom broju obrtaja se radi, kakav auspuh imas orginalan ili mozda trubu i koje gorivo koristis. Tek onda mogu da uslede saveti i odgovori na tvoja pitanja.
Kako si resio problem sa svecicom.
Nikola pantLA:
motor sam kupio polovan od coke tako da ne znam kolko je star, auspuh je rucno napravljen jer nigde ne mogu da nadjem orginalan, karburator je 7M http://image2-7.rcuniverse.com/e1/forum/upfiles/190599/Li20817.jpg ovo nije slika mog motora vec sa nekog foruma ali su motor i karburator potpuno isti, ne mogu da vam kazem koji su obrataji u pitanju jer nemam cim da ih izmerim, ali kapljice ulja izlaze pri punom gasu ili skoro punom. A problem sa svecicom je ustvari bio problem sa smesom bilo je previse goriva pa se svecica ohladi, motor sam podesio za veleiki i srednji gas ali nikako to sve da uskladim sa lerom, danas cu ponovo da probam pa ako vam nesto znaci snimicu rad motora u ponedeljak posto sad nemam kameru.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version