RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
Razradjivanje i stelovanje motora
Dakyle:
Sve je moguce, ali prvo probaj sa stelkom...pa tek onda. ako stavis crevo na auspuh onda je stelovanje sasvim drugacije-obicno tada motor trazi siromasniju smesu
azoran:
Pozdrav svima,posto sam ja totalni pocetnik u ovim vodama imam jedno pitanje za iskusne clanove a vezano za kucno pravljenje goriva.Video sam da postoji vise nacina (procenata) metanola,nitro-metana i ricinusovog ulja za pravljenje goriva,e ono sto me interesuje je sledece:gde da nabavim Nitro-metan i znate li koja mu je cena,i da li se pravi gorivo samo sa sa smesom ricinusovog ulja ,ili mora i sintetika ili moze samo sintetika i koja.
jugamarko:
Cistog nitrometana ima u Madjarskoj,moze se poruciti preko Adama.Ne znam kako ljudi nabavljaju metilalkohol?U vezi ulja ne znam,koristim za sad samo kupovno.
kremic:
Smesu goriva sa cistim ricinusovim uljem napravi ako ga koristis u 2T motorima.
Takodje mozes i za 2T motore da koristis smesu ricinusa i sintetike u procentu 50/50.
A ako pravis smesu za 4T motore, najbolje da bude cista sintetika, mada moze i ricinusa da bude u smesi od 3-5%.
Sinteticko ulje mozes kod nas da nabavis u Mass Company (http://www.mass.rs/), i potrazi Motul Micro 2T ulje.
jugamarko:
Ipak je izgleda bilo do hladnog vremena(nisam znao da to toliko utice,mozda mi je trebala i toplija svecica) i malo bogatije smese(ja rekoh da cuvam motor) pa motor nije imao snage,danas je bilo oko 20c i motor je bas dobro radio.A i gorivo u predhodnom rezervoaru je bilo sa dna kante tako da je mozda i to uticalo,eto vise faktora se namestilo,ubuduce cu gorivo sa dna kante da mesam sa novim.Ima dosta faktora koji uticu na rad glow motora,malo je lakse sa elektro,ali volim zvuk i miris glow motora.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version