RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
Razradjivanje i stelovanje motora
alpha:
Imam problem sa motorom.U pitanju je motor GXR 28 na kyosho modelu.Motor upalim i prima gas do pola preko toga se odmah ugasi.Probao sam sa stelovanjem ali maksimalno sto sam uspeo je gas do pola i preko toga gasenje.Sta moze da bude problem? mmmm
fifti:
--- Quote from: alpha on March 05, 2012, 05:56:23 PM ---Imam problem sa motorom.U pitanju je motor GXR 28 na kyosho modelu.Motor upalim i prima gas do pola preko toga se odmah ugasi.Probao sam sa stelovanjem ali maksimalno sto sam uspeo je gas do pola i preko toga gasenje.Sta moze da bude problem? mmmm
--- End quote ---
isti sam problem imao i ja sa Evolutiono. .46, nisam resio problem, ali mislim da je do karburatora.
alpha:
Moguce je.Videcemo sta ce reci iskusniji.Ako uopste odgovore?!
Dejan Dobricki:
verovatno ti je problem igla gasa(hi) ili samo stelovanje smese koje ide preko nje, jer od lera pa do pola gasa da tako kazemo ulogu u smesi igra ler igla ,a u tom opsegu ti nemas problema, preko pola gasa je zaduzena takoreci HI igla.
nikad ne zaboravi fals vazduh, ocisti karburator od dlacica ona mala od maslacka pravi problem i naravno gorivo
poz
magic:
Pitacu i ja danas Vjeku, on se dosta zanimao tim modelom ranije. Sada kada si pomenuo da imas problem sa stelovanjem, iz malog mozga mi se javlja da je Vjeka mozda na tom tipu motora, a mozda i na nekom drugom stvarno ne znam, imao problem sa stelovanjem. Mislim da je u pitanju dihtovanje igle gasa i secam se da je resenje bilo vrlo jednostavno, tipa podloska, gumica ili drugi sraf, nista komplikovanije. Upravo ono sto je rekao Dobricki, negde vuce fals vazduh, prekontrolisi ga.
Ja ga nisam palio jer me motor svakako nije zanimao, da je model ostao kod mene isao bi na struju.
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version