RC MODELI HELIKOPTERA > OPREMA ZA HELIKOPTERE

KAKO RADI I PODESAVA SE GIRO (AVCS/HH)

<< < (4/7) > >>

Lazo:
Vidim ja, da će posle sove biti i ševe  mmmm! Pa, kom opanci tom i džeri!

(pijemo)

sova:
 :)aplauz :)aplauz :)aplauz (<--) (<--) (<--)
e ovo je raspolozenje na forumu a gde su mladi tu je i sala lol lol lol lol
stvarno bi bilo lepo nastaviti ovaj topic sa objasnjenjima da se svate neke stvari oko gyro,na primer postavljanje parametara na stanici za gain,avcs i nor na primer na stanici fs th9x ili turnigy 9x posto su softverski iste al proizvodjac drugi.

konkretno kod mene je slucaj gyro align GP750 i servo futaba s9245 a heli je mini titan e325

setovanje samog gyra je neverovatno lako pomocu dugmica na njemu al parametri na stanici mi nisu jasni ima sledeca  opcije

GYRO SENS

STATE: INH (ACT)
  UPRATE: 0-100 (NOR 0-100  AVC 0-100)
  DNRATE: 0-100 (NOR 0-100  AVC 0-100)

MODEL :STD (GY)

ako sam uspeo dobro da izlozim opcije ,podebljanim slovima je ako se postavi da je model GY i ima skalu nor od 0 do 100 ili skalu avc od 0 do 100 na internetu ima bar deset nacina podesavanja i ni jedan nije isti

ako te ne mrzi evo ovde ima uputstvo ove stanice ako nisi do sad imao susret sa njom pa pogledaj
 http://www.rcmodelpart.com/photo/FS-TH9X-MANUAL.pdf
i naravno ako moze malo objasnjenje sta je sta !!!

Lazo:
Da iskoristim priliku što sam direktno prozvan, pa da svim prijateljima objasnim moju slabu (skoro nikakvu) aktivnost na forumu.
Elem, 4. Januara ove godine sam preselio u novu kuću, što je sa sobom donelo priličan niz, što krupnijih - što sitnijih, obaveza koje sam morao da pozavršavam, kako bih novi porodični životni prostor učinio što prijatnijim. Iz tih okolnosti je proizišla (nerado, ali neizbežno) odluka da radikalno izmenim redosled prioriteta. Tako se desilo da sam modelarenje za ovu godinu morao bukvalno da žrtvujem, kako bih pozavršavao neizbežne i životnije obaveze. A da bih tu činjenicu što lakše preboleo, klonio sam se foruma ko znate-već-ko od znate-već-čega.
Sada mi je želja da preko zime uredim svoju radionicu, i da konačno, posle 45 godina modelarenja dobijem moj, samo moj i ničiji osim moj, moj mojcijatistički prostor, u kome ću moći da ogreznem u svim pošastima modelarskih bahanalija (yay). Pa da "...nekako s'proleća..." nastavim da vas davim ko zmija žabu, što na forumu - što na livadi.

Do tada
Samo vas gledam  (photograf)

(pijemo)

norrin radd:
Naj jednostavniji nacin ti je da prikljucis servo na gain kanal sa prijemnika. Onda ceo hod poluge servoa od minimuma do maksimuma podelis u 5 zamisljenih tacaka.
Gde je tacka 1 levi krajnji polozaj, tacka 2 levi polozaj tacno izmedju sredine i levog krajnjeg polozaja tacka 3 srednji polozaj, tacka 4 desni polozaj tacno izmedju krajnjeg desnog polozaja i sredine i tacka 5 krajnji desni polozaj.
To sto nas zanima su tacka 2 i tacka 4 i njih treba podesavati.
Stanicu je potrebno tako podesiti da kod jednog polozaja prekidaca za gain gyro-a servo bude priblizno u tacki 2, a za drugi polozaj prekidaca servo bude priblizno u tacki 4.
To su sad normal i HH mod, kad se skine servo i ukljuci gain gyroa u taj kanal, ako ste dobro podesili, gyro ce prilikom menjanja polozaja prekidaca menjati mod iz normala u HH.
Ako primetite da gyro pogresno menja mod, tj. da vi zelite da u odredjenom polozaju prekidaca, npr. gornjem, bude HH mod a gyro je u normalu, potrebo je samo reversovati taj kanal.
Kada ste zadovoljni odazivom gyroa u odnosu na prekidac onda mozete poleteti helikopter (podrezumeva se da su mehanika i kanal koji kontrolise rep dobro podeseni, sad pricam samo o gain kalalu za gyro).

Toliko za sada, pokusavam da sto slikovitije objasnim, ako je ovo razumljivo nastavak sledi, ako nije da se ne mucim dalje.   

sova:
mislim da sam te zoli ispratio a i malo sam slikama uradio to sto si rekao i videom pa mozemo nastaviti dalje ti sa objasnjenjem a ja sa pitanjem (yay)
1 stvar zamisljene tacke na repnoj osovini

Uploaded with ImageShack.us
zatim sam izvadio gain kabal iz gyra i stavio ga direktno u risiver u ch 5 a on mi je podesan i na stanici gear ch5

zatim sam podesio uprate i dnrate za nor mod i hh mod

a sad dalje sta??? i jedno pitanje nije li malo ovo podesavanje???mislim parametri dal su mali nor 028 i avc 036

Uploaded with ImageShack.us

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version