RC MODELI HELIKOPTERA > OPREMA ZA HELIKOPTERE
KAKO RADI I PODESAVA SE GIRO (AVCS/HH)
sova:
:jaki: :jaki: :jaki: :jaki: ovo si tako detaljno objasni da nema toga koji ne moze da shvati.razjasnili smo sta je gain,sta je mehanicko stelovanje i kako se dobija % u normal modu i kako u hh modu!i kad se u kom modu leti!!!
norrin radd:
Drago mi je da je bilo razumljivo,
Evo jos jedna infomacija, ovaj put za rudder kanal (onaj koji pomera rep). Rekao sam da njegove krajnje tacke treba ostaviti po defoltu +100, -100.
To znaci da kada pomeras palicu repa, suprotne krajnje tacke palice daju +100 i -100.
To je preporuka proizvodjaca, medjutim ako ti zakljucis da ti je rep prilikom punog otklona palice i dalje spor u jednu, u drugu ili u obe strane, mozes te vrednosti malo povecati na 105-110 cime ce ti se povecati pyro rate (brzina okretanja repa) za tu stranu, pod uslovom da je mahanicki sve podeseno kako treba.
Menjanjem tih vrednosti neces uopste uticati na limite (krajnje tacke) rudder kanala (rekosmo da se oni steluju iskljicivo na gyro-u), nego ces uticati samo na pyro rate.
Isto tako ako smanjujes te vrednosti pyro rate ce ti biti manji.
Jos nesto, nemoj da te zabrinjava to sto prilikom pomeranja palice repa, rep dostigne svoj mehanicki limit pre palice i oko zadnje trecine hoda palice rep ne reaguje. To je normalno ponasanje i u letu se to nece primetiti.
Inace ovo objasnjenje je za gyro-e tipa gy401 i njemu slicne.
Drugaciji gyro-i imaju i malo drugaciji postupak stelovanja, ali se vecina principa ovde opisanih moze primeniti i na njih.
vidoja:
odlicno objasnjeno ali i mene zanima kao i sovu kada u kom modu leteti
norrin radd:
Pa evo ovako, prvi put poleteti u normal modu, ustelovati i posle .... nikada vise.
Leti se u HH modu, taj normal mod je ostavljen samo za neka dostelavanja koja u sustini nikada vise neces raditi.
Jedino sto je potrebno da podesis dobre vrednosti HH za idle 1 i idle 2 mod na stanici.
Na spartanu DS760 na primer nije potrebno dostelavanje u normal modu i ja ga nikada nisam ni poleteo u tom modu, a koristio sam 2 godine.
Isti je slucaj sa beastX-om, koga koristim oko godinu ipo i nikada ga nisam poleteo u normal modu.
cane:
Kako rece Norrin radd da ne voli da pise,nesto se bas raspisao.
Ako drugar,samo tako,od pocetka pratim ovaj post i sad su stvari mnogo jasnije,bar za mene.Ako imas jos koju tajnu ili savet ne stidi se da podelis sa nama.
Hvala na savetima,para vrede,
veliki pozzzz
Cane
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version