RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Diamant no limit
Dusan.S:
--- Quote from: MEPHISTO on April 07, 2009, 05:13:00 PM ---Подешавао бих тежиште померањем батерије и осталих елемената, олово треба избећи ако је могуће.
--- End quote ---
Problem je u tome što i ako metnemo bateriju u krajnji položaj-do motora, težište još uvek beži. Ostali elementi su relativno lagani da bi presudnije uticali na težište.
magic:
Sklanjanjem servoa iz repa u trup bi svakako pomoglo. Horizntalac na neku sipku (najbolje drvenu) a vertikalac na pull-pull. Naravno samo ako za tako nesto ima mesta u trupu.
poz
Goran:
Ustvari ovaj model je "starog kova".
Njemu su servo motori po planu negde oko sredine krila . Vertikalac je "pull pull" a horizontalac sa jednom sajlom po planu.
Problem je što baterija ne može da pođe dovoljno napred, tako da i pored njenog pomeranja do motora težište nije na ramenjači kako je na planu nactano nego je iza oko 4cm.
Pitanje je da li bi tako smelo da se poleti ili ne?
Pozdrav Goran
tibeteagle:
Dao sam pogrešan komentar na težište pa sam izbrisao. Ukapirao sam da je težište nazad, pa je problem onda veći.
4cm je puno. Ne poletati ovako ako pilot nema iskustva. Skratiti rep je jedna od opcija. ;namig
magic:
--- Quote from: Goran on April 08, 2009, 10:36:50 PM ---Ustvari ovaj model je "starog kova".
Njemu su servo motori po planu negde oko sredine krila . Vertikalac je "pull pull" a horizontalac sa jednom sajlom po planu.
Problem je što baterija ne može da pođe dovoljno napred, tako da i pored njenog pomeranja do motora težište nije na ramenjači kako je na planu nactano nego je iza oko 4cm.
Pitanje je da li bi tako smelo da se poleti ili ne?
Pozdrav Goran
--- End quote ---
Onda je jedino resenje postavljenje mnogo duzeg nosaca motora i pravljenje novog kapotaza.
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version