RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Eleroni - problem

(1/3) > >>

shelle:
Pozdrav

kao sto rekoh imam problem>
nedavno mi je jedan od servoa otisao Bogu na istinu, pa sam po savetu iskusnijih nabavio drugi. Odneo sam kod strucnog lica da mi zalemi onako kako sam savetovan i gle cuda - eleron mi je ponovo oziveo. Ali... Oba elerona mi se krecu u istom pravcu. Posto bi trebalo da se krecu jedan razlicito od drugog, ovo sto je kod mene - nije u redu. Da li je problem:
-1. u meni posto bi mozda trebao da potrazim na stanici da stavim reverse za ovaj novi servo
-2. mozda mi je baja koji mi je lemio pogresno zalemio polove (ako to uopste ima veze)
-3. ili nesto sasvim trece, cetvrto ili peto... 4e

Srdacan pozdrav

Shelle

leonardofibonacci:
Неко је скоро поставио клип, како се обрће смер сервоа. Укратко: обрну се полови на мотору и спољашње жице на потенциометру, тако да је могуће да ти се то десило . . .

shelle:

--- Quote from: leonardofibonacci on April 28, 2009, 06:16:47 PM ---Неко је скоро поставио клип, како се обрће смер сервоа. Укратко: обрну се полови на мотору и спољашње жице на потенциометру, тако да је могуће да ти се то десило . . .

--- End quote ---

Znaci. bice da ga je Baja pogresno zalemio...

magic:
Shelle,

da je pogresno zalemio ne bi radio! Samo nadji na stanici reverse servo za taj kanal i sve ce biti OK. Mislim da je doslo vreme da se malo bolje upoznas sa tvojom stanicom  mmmm.

Ono gde neces moci to da uradis preko stanice je kada budes vezao flapsove koji su na 2 servoa a na jednom kanalu, tada ces morati da reversujes jedan servo ako ih budes poveziovao preko Y kabla. Ili neko iskusniji sa elektronikom moze da kaze kako povezati 2 servoa na jedan kanal a da se krecu u istom smeru.

poz

srpska posla:
 Postavi fotku gde se vidi položaj servoa na modelu, unutrašnje reversovanje servoa je poslednja instanca na koju ideš, jer (skoro) sve može da se odradi mehanikom ( okreneš servo ili okreneš polugicu servoa na drugu stranu-za 180stepeni),ili softverom u stanici......
 Da bi znali da ti pomognemo a da ne nagađamo, upoznaj nas bolje sa svokom konkretnom situacijom i problemom.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version