RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Hotliner Ion Pro + od RFM/JP Models

<< < (4/7) > >>

magic:
Bice nekih novosti uskoro vezano za ovaj model, novi motor od 1,2kW i novi servoi. Motocalc predvidja penjanje od 22m/s tj.   (:sok:) Dotle jedan lep video, a na 2:35 pojacajte zvucnike, to je taj zvuk za one koji ga jos nisu culi uzivo  (yay)

]

poz

sibisi666:
kad ce moci da se vidi/cuje ta zver od 1,2kw?

magic:
Proslo je podosta vremena od najave za novi motor pa da neko ne pomisli da od price nema nista

Mislim da se na slici sve lepo vidi sem da je kontroler od 55A i baterija 5S. A da ne pomislite da ne vidite dobro elise su RF14,5x14. Pre nego sto zakljucite da sam totalno poludeo  oo)), sam Kontronik preporucuje upravo sve to za Drive 550, a motocalc predvidja vertiklano penjanje brzinom od 22m/s.

http://www.kontronik.com/index.php?option=com_content&view=article&id=229&Itemid=185&lang=en

Servoi koje cu sada staviti na elerone i flapsove su Hitec HS-125MG, u repu ostaju isti.

poz

magic:
Evo proslo malo vise od godinu dana od zadnjeg pisanja a nista se nije desilo na ovu temu. Posto sam po n-ti put promenio planove, tj. dosao do zakljucka da bi gore pomenuti setup bio malo nategnut na Ion-u on je otisao u MaxIon-a.

Kako ce MaxIon biti stvarno ozbiljna sprava koja ce zahtevati pripreme a i kako je moj sin odlucio da Ion ostane u trajnom vlasnistvu trebalo je nesto spremiti i za njega. Ovaj put sam se odlucio da malo smanjim tezinu od prve varijante za cca 150g ili 10% a citavih 350g od gore navedene, tako da sada ocekujem jos bolje termalne karakteristike.

U modelu je sada sve novo osim repnog servoa koji je i dalje Ino Lab. U krila su dosli Hitec 4025 sa sve nosacima na srafice. Motor je jako zanimljiv, nova serija SK3 bas za jedrilice, inkapsulirani outrunner 35mm precnika, 140g i 960kV.

Prednost ovog motora je sto nema bojazni da ce motor kaciti kablove u uvek vrlo uskom nosu od jedrilice. Kontroler je YEP od 60A koji ima lepe mogucnosti programiranja i baterije su Zippy Compact 3S 2200mAh 35C. Elise Aeronaut CamCarbon 11x7, 11x8 i 12x9.

Sada sledi programiranje stanice koje je pravi izazov ako zelite da iskoristite sve mogucnosti i modela i stanice kao sto je JR 9303. Ono sto planiram je 5 flight modova za sve moguce prilike.

Uskoro slike sa livade.

poz

pericamitic:
Neznam za motor, ali esc je opasan. Imam taj yep od 100A vec skoro godinu i za heli u low budget varijanti mislim da na HK nema bolji.
Onaj YEP od 80A u startu je imao neku greskui treba ga izbegavati (ako nisu popravili ali ne bih rizikovao).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version