RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Hotliner Ion Pro + od RFM/JP Models
magic:
Ion se pravi(o) sa 2 profila krila, MH30 i SD7037. Kako je SD7037 deblji u njega mogu servoi od 13mm ali ne mogu u MH30 a da ne vire. Samim tim ni InoLab 25X ne mogu unutra. Ja sam InoLaB stavio u rep ali za krila su predebeli. Servoi koje je Lazo preporucio staju bez problema u krila.
poz
magic:
Pa evo bez najave (da bi trema bila manja) danas je poleteo Ion. Kako sam ocekivao mocne performanse odlucio sam da stavim najmanju elisu koju sam trenutno imao, a to je 11x7. Setup je bio isti kao sto je najavljeno u prvom postu sem elise i baterija je bila 4S Rhino 2250mAh 40C. Pre poletanja sam napravio malo merenja pa je pokazalo: 50A sa 14,8V znaci 740W i 10.600 rpm. To je 2,5kg potiska i oko 110km/h u horizontali.
Sta da kazem, stvarno impresivno. Model je neverovatno pitom i ide pravo kao strela. Nije bilo potrebno skoro nikakvo trimovanje. Moracu jos samo malo da se poigram sa tezistem, trenutno je malo nosat ali mu to pomaze da se sam izvuce iz obrusavanja. Danas sam napravio 3 leta sa po jedno 10 penjanja na visinu u svakom jer necu da teram baterije do kraja kako im je ovo bilo prvo letenje. Motor i kontroler su po sletanju bili ladni ko spricer. Evo upravo se napunila jedna baterija i kaze 1540mAh sto super s obizrom da su 2250mAh.
Neki sledeci koraci su dodatno programiranje stanice sa flight modovima kako bi se iskoristio pun potencijal modela i lagan prelazak na 11x8 pa zatim na 12x9 elisu. Uz 12x9 elisu to bi trebalo da bude 60A i ono sto je najbitnije je to da ce maksimalna brzina porasti na 140km/h i da ce zbog veceg koraka prakticno ostati ista i u penjanju (:sok:)! Naravno uz sve logere koje imam bice tu i puno tehnickih informacija.
A evo i malo slicica od danas:
poz
magic:
E pa moram da priznam da me je model naprosto odusevio juce u Subotici! Nakon problema u trecem turnusu sa Proximom bilo je uoste pitanje dali da nastavim sa takmicenjem. No prelomio sam i pokusao sa Ion-om. Ion sam su Suboticu bio poneo samo da bih pokazao ljudima kako jedan entry level hotliner penje i to na relativno blagom set up-u, nisam uopste bio razmisljao da bih sa njim mogao i da se takmicim. E pa 4 i 5 turnus su posluzili za trimovanje kako bi se dovoljno usporio za jedrenje. Pomereno je teziste nazad, oboreni flapsovi preko trimera i u 6 finalnom turnusu model je hvatao termiku samo tako. Bio sam u zabezeku da se to meni desava, doduse uz ogromnu pomoc Dr. Laze :)aplauz da mi ukaze gde bi to neka termika mogla da se krije. Istina je da je u tom 6 turnusu i malo vise zaduvalo, sto je naravno pogodovalo, ali ja sam i dalje pod utiskom kako je sve to juce izgledalo.
Model me je stvarno odusevio, nije bilo nikakvih problema da se i na maloj visini igram sa njim i pokusam da ostanem sto duze u vazduhu. Neverovatno pitomo za jedan model koji bez problema moze da tera i preko 180km/h a koji se na minimalnim brzinama ponasa neverovatno pitomo.
E sad sledi programiranje stanice kako bih iskoristio sve mogucnosti koje jedan ovakav model moze da pruzi.
poz
saxpg:
(res)
Cestitam!
Drago mi je da vidim da je sve kao sto je bilo planirano, pa mozda i malo bolje.
Ja sam nazalost (samo privremeno) odustao od kupovine jer se selim u veci stan, pa nisam za neke troskove dok se sve to ne sredi.
A i ova stvar sa cekanjem poste iz HK ubila mi je svaku zelju da narucim bilo sta, tako da se ipak nadam da cu do kraja ove sezone mozda ipak nabaviti jedan takav!
Reci mi samo sta mislis o brzini na sletanju i da li mu treba dugacak prilaz s obzirom da ima flapsove?
Pozz!
adam:
ja isto moram da odam priznanje!!ova ptica penje ko nenormalan ,juce pe preplasi kad kod poletanja pojuri pored moje price (:sok:),a tek posle takmicenja veljko nam pokazao svoje umece iznad 150kmh!! (res) sve u svemu interesantna letelica !!!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version