RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

Koji propeler za koju velicinu motora

(1/4) > >>

SABURO:
pretpostavljam da ce mnogim novopecenim modelarima ova tabelarna informacija biti od velike koristi po pitanju odabira propelera.

tibeteagle:
Jedini i pravi nacin odabira elise na model je merenje vucne sile elise u datom sistemu. Ovaj prarametar je najvazniji jer je postizanje najvece vucne sile glavni cilj. Sve ostale tabele su samo priblizne.
Vucna sila kod glow motora veoma zavisi i od vrste goriva, podesenosti i starosti motora.
Kod elektro sistema je mnogo komplikovanije odrediti velicinu elise i optimalne parametre, jer treba paziti na maksimalne mogucnosti akumulatora i motora, pa i mogucnosti i potrebe za razlicitu vrstu modela.
Evo jedne mogucnosti da se meri vucna (potisna) sila malih trofaznih motora, koji su u osnovi Teslin pronalazak. Pa uskoro ce Tesla biti svetski poznat ako do sada nije.
T.E.

saxpg:
Da li bi neko mogao da me uputi na neku tabelu ( ako takva postoji )
koja bi mi kao pocetniku pokazala koliko kubika ili konja ili cega vec, ide
za koliku tezinu aviona.
Sa elektro motorima imam iskustva i tu znam da odredim, ali kako nemam
bas nikakva iskustva sa benzincima ovo bi mi bilo od pomoci.

SABURO:
Pa, hajde za početak reci nam o kojem je modelu aviona reč i kojoj težini, pa bi smo od toga mogli da napravimo neku procenu.
 ;namig

saxpg:
Pa fora je u tome sto nemam jos nista odredjeno sta bih kupio, vec sam mislio da bi mi takva tabela
ako postoji, mogla pomoci u izboru aviona.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version