RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
MVVS 26 vlasnici objavite vasa RPM ocitavanja
dimitri:
2005. godine sam u SU-26MX ugradio MVVS-26IFS sa kopijom BISSON auspuha , sam ga napravio,ukupno
tezina je bila 5800gr. Posle razradjivanja elisu APC 18x6W je vrteo 8000 u piku i 7800kada se velika dizna
otvori malo. Elisu Menz-S 18x8 je vrteo oko 7400 isto kada se spuste obrtaji odvrtanjem dizne. Sada imam MVVS 26 glow rc.
Razradjivao sam ga sa elisom APC-clone 16x10 ,posle oko sat razradjivanja sa FAI gorivom i bez auspuha,na kratko, samo za
probu , vrteo je 8200 u piku. Na fotografijama koje su uslikane na Lisicijem Jarku 2005 godine ( hvala mom prijatelju Presku)
vidi se kako sam resio pitanje sauha koji je potreban kada je hladnije vreme.
Pozdrav Radovan
marko:
Gospodine Radovane, mojih 8100 rpm nije lose, motor je sigurno vrteo blizu 9000 rpm, ali kada je bio nov.
To tada nisam mogao da uvrdim posto nisam imao cajgermetar :big smile
Interesantno je motoru middle range i transition sa rezonatorom odlicno(veoma vazna stavka za 3D), mada sam bio zabrinut da nece raditi dobro. :)aplauz
marko:
Mislim da bi MVVS 26 Glow trebao da vrti vise od 8200 rpm, obzirom da je radio vec jedan sat.
U power/prop kalkulatoru kaze: 8200 rpm sa 16X10 elisom (klon APC-a, racunao sam kao da je APC wide) = 2,85 ks (res)
dimitri:
Sad je motor namontiran na GILES 202 , napravljen je novi auspuh , kopija Bisson, pa kada se vreme
prolepsa idem na livadu pa cu izvestiti kako se ponasao sa auspuhom i elisom Menz-S 18x8.
(<--)
Pozdrav Radovan
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version