RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
Savski nasip 5.7.09
(1/1)
srpska posla:
Standardno letenje(kyosho spree, piper, pt 17, camac za VODU-po travi se nije bas pokazao) i par novih modelara,
Pored novih snaga interesantno je pomenuti.....nje bas za Riplija...
....Piper cub(treca sezona letenja) je počeo da doživljava "flater", prvo uočeno zvučno( kao jeftn woofer) , a onda i vizuelno izolovan na horzontalcu....
Epilog:
Model izgubio horizpontalac i servo (totalan gubitak komande visine), sleteo bez oštećenja "na elerone"
slke:
SABURO:
Odlicno je prosao s obzirom na ozbiljnost situacije! Svaka cast!
(res)
Nego na koji nacin je uspeo toliko parce da odvali, jel bio u nekom obrusavanju...?
mmmm
poz
srpska posla:
Šta reći... , model je probio zvučni zid (<--)
Šalm se, ovog puta nije bilo neko ekstremno poniranje, sada je stigla naplata za neke ranije nestašluke.
Razlog zašto se odvalilo veliko parče je što su šarke bolesno jake i zašrafljene holšrafom ispod monokota, a konstrukcja horzontalca nije najoptmalnja u odnosu na upotrebljenu količinu drveta.
Horzontalac je ostao zaglavljen u položaju kao na fotografiji.
Na visini sam mogao da pravim krugove i lupinge, i tako sam ga doveo na pravac za sletanje, onda je tu nastao problem sad je u tunelu nema više prostora za manevre, a čim se poravnaju krila krene da pumpa i ide u luping, jedino što je tada blo u mojoj moći je da ubrzam li odložm trenutak sloma uzgona,a iz ponranja eleronima da usmerm pajpera u kom pravcu će da se izvlači i onda da ga bacakam "s krila na krilo" da ne krene odmah u penjanje.
Sve dok nisam potpuno ugaso motor nisam mogao model da spustm ispod 2m (mislim... mogao sam), a onda je sleteo na put, "ko rukom".
Sve je trajalo ne duže nego čitanje ovog teksta, a o tim trenucma bi moglo da napiše po tri sastava na tri različte teme ;namig
shelle:
Dzoni svaka cast, ipak treba znati
Bravo !!
:)aplauz
Navigation
[0] Message Index
Go to full version