ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Moze li mala pomoc?

(1/2) > >>

ivanmagd:
Upravo pravim avion koga ce pogoniti glow motor od 2.5 ccm ali za ostatak elektronike prijemnik i servoe mi je potrebna baterija pa me interesuje koliko jaka baterija treba da bude odn. koliko su servoi i prijemnik veliki potrosaci? avion nece biti tezak , bice oko 700 gr sa gorivom ali posto jos nisam kupio servoe ne znam koliko su oni teski, imace 4 servoa a raspona krila oko 80 cm
ovo mi je prvi avion koji pravim pa sam jos uvek svez sa svim podacima koji mi trebaju.
hvala unapred

Nenad Miklusev:
Da ne bude malo mali model za 2,5ccm od 800mm raspona?

Za prvi model, takav model od 700 grama i 800mm raspona leteo bi i  na Cox 0,8 , ako je pocetnicki.

Razmisli o nekom visokokrilcu od bar 120cm, za takav motor.

Nesto u stilu Telemastera ili umanjenog Calmato-a, Google moze da koristi.

4 NiCd od 500-800mAh ce biti dovoljni za sat-dva letenja.
Servoi, standardni, 30-40 grama .

ivanmagd:
Koliko uopste moze da mu smeta to sto je motor jaci nego sto treba da bude?
a za baterije , 4 nicd batreije od 500- 800 mA po komadu ili ukupno ? jer imam neko  pakovanje ni cd baterija od 500 mA iz nekog kineskog helikoptera.
Pozdrav!

n3mke:
To sto je motor veci moze dosta da smeta. Takodje ces imati problema sa tezistem posto ce motor da vuce nos na dole, pa ces morati da dodajes olovo nazad sto ce dodatno povecati tezinu aviona. Cox 0.8 bi verovatno bio pravi izbor, srpska posla ima avion slicnih dimenzija sa tim motorom..
Sto se tice baterija misli se na pack od 4 baterije 500-800 mAh, koje povezane redno daju 4.8v i isto mAh.

leonardofibonacci:

--- Quote from: n3mke on July 19, 2009, 01:22:19 AM ---Sto se tice baterija misli se na pack od 4 baterije 500-800 mAh, koje povezane redno daju 4.8v i isto mAh.

--- End quote ---

Verovatno ti niko, do sada, nije objasnio. Baterijski pack-ovi se prave od baterija (celija), koje imaju napon 1,2V. Kada se, recimo, njih 4 sastavi u pack, onda se njihov napon sabira (4,8V), a kapacitet ostaje isti, kao kod pojedinacne celije.

Pozdrav.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version