RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Hellcat - godisnjica projekta...
POSEIDON:
IMPRESIVNO Mirče...šta reći..ovo izgleda kao iz Grumanove fabrike,negde leto 1944 kad je ova tvoja F6F-5 verzija paklene mačke otišla na ratišta,jedna od mojih omiljenih ptica iz drugog rata...pošto se ja bavim i maketarstvom godinama...ako treba bilo kakva pomoć oko detalja samo traži...biće mi čast. (<--)
misha:
:)aplauz
mirce:
Poseidon, hvala na ponudi...
Za ovo vreme koliko pravim Hellcat-a, skupio sam poprilično dokumentacije i imam sve šta mi je neophodno...
Misha mi je dao CD sa dosta knjiga o Hellcat-u, imam onu maketu koja je uradjena do zadnjeg detalja, od Tamiyine makete nabavio sam tlocrte panel linija i nitni u svim projekcijama...
Ove godine kod Tijana sam fotokopirao par kolor šema ovog aviona, tako da znam da će model biti u tri nijanse (dve plave i sivkasto-beli odozdo), sa ajkulinim ustima i očima na kapotažu, kao što je bio ofarban i pravi avion...
Sve u svemu ostade mi samo da finiš i farbanje uradim kako treba...
Pozdrav
Mirče
PS U predzadnjem Mishinom postu piše kako su on i Coka videli ovu sliku u mojoj radionici i konstatovali da će to biti moj novi projekat...
Tada nisam ni razmišljao o tome ali, pošto su mi "pustili buvu" pomislih da to možda i nije ni tako loša ideja...
Otišao sam na Zirolijev sajt i video da je Lightning, kojeg on nudi, kao stvoren "za moj kombinat"...
Misho, eto zvanično, posle Hellcat-a pravim Zirolijevog Lightninga...
Šta je ono što je presudilo, Lightning je veoma atraktivan avion, konstrukcijski potpuno drugačiji od svega što sam radio do sada.
Model je dvomotorac, a nećete verovati, Zenoh 45 je idealna mera...
Kad dogodine "penzionišem" Cap-a i Zero-a, imaću sve šta mi treba, motore, servoe, elektroniku, pneumatiku...
Za novi projekat fale mi samo model i retrakti...
Inače, model je raspona 114 inča ili 290 cm, i teži oko 20-tak kila...
Na RC Universu i RCscalebuilder.com sajtu, ima dosta postova baš o ovom modelu...
Frank mi je već naručio planove, da ih studiram dok ne dodje vreme za "gradnju"...
A, to neće biti dok se ne napravi i poleti Hellcat...
POSEIDON:
Ok...P-38 je svako jedan od najatraktivnijih aviona drugog rata...ima i ja dosta filmova i materijala na temu njega...i naravno maketu u razmeri 1/32...i naravno sretan početak radova ()-() do tada evo par mojih maketica u 1/32 razmeri..kad smo već svedoci stvaranja ove moćne ptice iz WWII.
...nadam se da mi moderatori neće zameriti :big smile
srdjan012:
prelep model. Sve cestitke sta drugo reci.....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version