ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Koji punjac?
miša2002:
@kijan
Nemoj da se mnogo dvoumiš, ovaj je provereno dobar:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=7028
@@@@@
--- Quote from: magic on February 04, 2010, 08:23:35 PM ---Ja ne koristim napajanje iz kompjutera ali znam da postoji vise 12V grana na napajanju i da nisu sve iste. Samo jedna (uglavnom) moze da da oko 15A, druge su mnogo slabije, treba pogoditi koja je koja.
....
....
--- End quote ---
Apsolutno netačno. Svi izvodi od +12V su izvedeni iz iste tačke !
Problem sa +5V se uglavnom javlja kod lošijih napajanja i "već istrošenih" - poluispravnih !...
To se dešava sa II generacijom napajanja jer u toj grani je "inicijalno kolo" i prvo ono mora da startuje...
U 90% slučajeva se to može rešiti tako što se prvo sve poveže (ispravljač na punjač pa na bateriju) stavi kratkospojnik (zelena - crna) i tek onda uključi u "struju" !
III-ća generacija retko kad ima taj problem.
...
Yu-men:
;namig
Sto se tice XT60 i obicnih ranijih "T" konektora, ja sam to resio na sledeci nacin.
Za sve sto sam ranije spajao koristio sam T-konektore i tako je i ostalo.
Od skorije koristim za sva povezivanja samo XT60.
Posto me mrzelo da sad sve T konektore na baterijama i ostalim stvarima menjam u XT60, ja sam napravio nekoliko raznih prelaza sa XT60 na T konektor i tako mogu sve baterije da koristim.
Oba konektora imaju priblizan razmak i ako na XT60 konektoru + i - okrenete klestima u pravi polozaj mogu da se zaleme jedan za drugi bez kablica.
Tako dobijate veoma kratak i koristan prelaz sa jednog konektora na drugi. (pijemo)
PAZNJA:
Tu vrstu prelaza sam patentirao, i svako ko namerava da koristi te prelaze duzan je pre svake upotrebe da plati jedno pivo. ()-()
pozdrav svima
sova:
kad smo kod punjaca ,moze li mi neko odgovoriti na esky punjacu imam onu crvenu i zelenu lampicu kad normalno punim bateriju crvana svetli a zelena treperi,medjutim kad istrosim bateriju ispod 7.5v trepere mi obadve i nece da puni!!!(u objasnjenju punjaca pise kontra okrenut pol baterije) sta je u pitanju??? onda moram da stavim bateriju na punjac od kola 20 sekundi digne napon baterije na 8 v i posle toga puni esky punjac normalno.inace punjac ima prikljucak i za baterije od 7.4v i od 11.1 v .sta bi to moglo biti u pitanju??? u pitanju je baterija za helikopter od 2200mA 11.1v.
miša2002:
--- Quote from: trex450 on May 07, 2011, 01:01:21 AM ---kad smo kod punjaca ,moze li mi neko odgovoriti na esky punjacu imam onu crvenu i zelenu lampicu kad normalno punim bateriju crvana svetli a zelena treperi,medjutim kad istrosim bateriju ispod 7.5v trepere mi obadve i nece da puni!!!(u objasnjenju punjaca pise kontra okrenut pol baterije) sta je u pitanju??? onda moram da stavim bateriju na punjac od kola 20 sekundi digne napon baterije na 8 v i posle toga puni esky punjac normalno.inace punjac ima prikljucak i za baterije od 7.4v i od 11.1 v .sta bi to moglo biti u pitanju??? u pitanju je baterija za helikopter od 2200mA 11.1v.
--- End quote ---
U pitanju si ti ! Preterao si sa pražnjenjem baterije i, za sad, imaš više sreće nego...
Pregledaj malo po forumu, o tome je pisano već x puta, ali evo, ukratko, stvar je što LiPo bateriju ne smeš da prazniš ispod 3V po ćeliji u normalnoj eksploataciji i izuzetno 2,8V...
U prevodu, bateriju koju koristiš, ne prazni ispod 9V i sve će biti OK !
zajo:
Ај да не отварам нови топик
By zajorcfly at 2011-05-07
Пре задовољан сам за сад, стварно ми је решио све муке. Веома квалитетно израџен, веч познато мени и све то. Долазе доста екстра каблови, свакоразне адапторе мислим свака част. Ипак треба да се понешто докупи.Знам да то су 4 пуњача у јадан, али за 90usd значи мање од 25 за један... Могуче да се балансира директно у пуњач али адапторе су препоручливи.
Значи не само што напуним све батерие баз муке него на ливади, како празним тако ставим на пуњач и могу да летим цео дан. Рачунајте- 50минута паузу за кафу и веч имате 4 пуне батерие. Сад још да набавим напајање за комп и то је то. А да :big smile сватио сам да сад немам довољно батрие :)aplauz јер доста од 2200 3s су за бацање веч.
А да, празни акумулатор веома брзо.
Ево и фоткицу од мои моментални сетап
By zajorcfly at 2011-05-07
поздрав (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version