ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Koji punjac?
sova:
moguce da sam ja u pitanju al imam onaj davac istrosenosti baterije i kad mi on zapisti skidam bateriju,sacekam da se ohladi i tek onda stavim da se puni,jel gresim negde da znam???
zajo:
--- Quote from: trex450 on May 09, 2011, 09:07:16 AM ---moguce da sam ja u pitanju al imam onaj davac istrosenosti baterije i kad mi on zapisti skidam bateriju,sacekam da se ohladi i tek onda stavim da se puni,jel gresim negde da znam???
--- End quote ---
Негрешиш нигде :big smile Покушао сам али немогу кад мо модел пишти, нервира ме :big smile
sova:
jel u pitanju onda baterija,evo sta se desava:kad mi zapisti signalizacija da je dovoljno istrosena ja je skinem stavim drugu istrosim i drugu pa trecu ako ne stavim onu prvu sto sam istrosio da se puni prva imam tu manifestaciju da nece da pocne da se puni.inace kad se napuni sve je ok.jel moguce da je treca celija otisla? jer ima neko pravilo kako se trose te celije sve tri istovremeno ili jedna po jedna.to pitam jel kad mi je crkla baterija na mobilnom drzi jedan dan i posle toga se ugasi telefon i objasnjava mi serviser otisla ti je treca celija ove dve ti drze taj jedan dan i kad dodje do trece telefon se ugasi.ima li u tome istine????jel moguce da je tako i sa bateriom za heli???
zajo:
Како сам разумео, имаш оне нај просте пуњаче са ламбице-без мени и слично.
Не препорачуем да користиш такве. За 30-50usd теч ти можда сјебао батериу од Xusd. Где ти је математика???
Код бољи(нормалан) пуњач видечеш тачно која челија колко има напона и све то.
КУПИ ПУЊАЧ!
Поздрав.
Schwab:
Od pocetka sam koristio Accucell6 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028 i odlican je.
Imao sam problem sa njim ,ispostavilo se da je moja greska.
Kasnije sam nabavio ICharger 106B+ http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6792 koji je jos bolji.
Ima USB , mogucnost zamene firmvera,termosondu ... fizicki je iste velicine kao Accucell6.
Accucell sada koristim na livadi , ovaj drugi je za 'kucno' punjenje baterija.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version