RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Bečej - Zalivno polje
tibeteagle:
Veliki bravo za hrabre pilote koji vežbaju u ovako jakom vetru. :)aplauz Pinkfire sa trakom leti stabilnije, pa se i tako može vežbati. Da komande budu finije na manje pomake, stavite na eksponencialno oko 50%. Može na Dual Rate da se programira sa i bez expo. da se oseti razlika, pa šta se kome sviđa.
;namig
Gabor:
--- Quote from: tibeteagle on June 03, 2012, 10:41:27 PM ---Veliki bravo za hrabre pilote koji vežbaju u ovako jakom vetru. :)aplauz Pinkfire sa trakom leti stabilnije, pa se i tako može vežbati. Da komande budu finije na manje pomake, stavite na eksponencialno oko 50%. Može na Dual Rate da se programira sa i bez expo. da se oseti razlika, pa šta se kome sviđa.
;namig
--- End quote ---
T.E., hvala! Baš smo pričali, da pre dve godine čim smo osetili da malo pirka vetar, ostali smo kući. A sad već, kako vidiš, da ove male modele letimo i na oko 5m/s :big smile Ja sam stavio expo sa 30%, Piću je namestio posle onog leta na 40%. Što se mene tiče, meni baš odgovara da je model živahan. Veći je doživljaj (yay) Sledećom prilikom kačimo i trake, pa vežbamo za neki "combat meet".
baboher:
Znači Pityu je opet pokazao da on i zemlja su nerazdvoljivi priljatelji... lol lol lol
MIslim da nije prvi put a nije ni poslednji. Ako sam ja uspeo da polomim model na zemlju, čekajući prevoz onda ovo nije ništa novo. :jaki:
Gabor:
10.06.2012.
Danas je bilo prometno na Zalivnom... Piću , ćerkica i ja smo izašli prvi. Imali smo potrebe da budemo optimisti, jer oblaci su bili... pa, prosudite sami
Ubrzo je stigao Ervin i čika Đurika, u međuvremenu ja sam sastavio Sky Hero
Piću je već uveliko cepao Pinkfire
posle sam se pridružio i ja, sa mojim. Moramo da vežbamo, uskoro će Warbird Day...
Napravio sam po koji let i sa JaK55
Sky Hero nisam hteo da letim ja, već je ćerkica vežbala. Par meseci nije imala daljinski u ruci, pa sam joj malo pomogao
Sletanje ovog modela na uzan put uvek radim sa zadovoljstvom, pogotovo u bočnom vetru
Posetio nas je i dva stara modelara. Tamaš, ko je nekada davno bio član aero kluba u Bečeju i svojevremeno je leteo na jedrilicama A1 i A2, i Zoltan, ko je pre dve, tri godine uzeo Soaring Eagle, ali je iste godine i polupao (možda me čeka i taj S.E. za tuning...), a posle nije izlazio zbog porodičnih obaveza. Pričali smo o tome da se opet vrate RC temi, i... mislim da će biti nešto od njih. Trebalo je još da izađe i Lazar (njemu sam radio onaj Soaring Eagle), ali zbog obaveza nije stigao.
Gabor:
21.07.2012.
Juče se par nas pokupio na Zalivnom polju...
Bili su Laslo iz Subotice, Bojan iz Ečke, Vladimir sa kolegama iz Melenaca, Robert, Velemir, Zoran sa devojkom iz Novog Bečeja, Karči i ja.
Vreme je bilo baš vetrovito, sa jačinom vetra od 5-6 m/s a u nekim momentima sa udarima do 8-8.5 m/s. To nije bilo dovoljan razlog da ne bude jedan ili više modela konstantno u vazduhu...
Od modela je bilo isto par komada
Dok su neki leteli, ostali su pričali, kako to obično bude, pitanjima, odgovorima nikad kraja
kako sam pisao, vetar je bio dosta jak, ali na sreću duvao je baš u pravcu piste. Sa Laslom smo kombatovali, par puta, bilo je seckanja trake
"nož" na modelu Pink Stick, radio je svoj posao
Lacikin Retro Flyer je isto dobro služio
Bojan je leteo model Domin, i tek sad mi je žao što ga njisam uzeo kad ga je @gaxx prodavao. Model izvanredno dobro leti, a Bojan je imao muda da ga po tom jakom vetru poleti. Leteo je i multikopter
Robert je prvi put leteo Pinkfire, i to uspešno. Na kraju dana, hteo je da poleti i jedrilicu DG, što je i uspeo da posadi, onako, muški
Elektronika je bila skoro 1m od modela. Robert se smeška na slikama, ali model je baš sređen. Pogotovo trup...
Vladimir je poneo P40, ali nije hteo da ga leti zbog vetra.
Osim "combat"-a, ja sam leteo sa Sky Hero i sa JaK. Izneo sam i CAP, da vidim kako leti, ali nisam bio dovoljno hrabar da ga poletim
Sve u svemu, proveli smo još jedan nezaboravni dan na Zalivnom. A što je najinteresantnije, mislim da će biti još po nekog novog rc pilota u skorije vreme...
Na blogu imate još teksta, slika i snimaka: http://gabor-rchobi.blogspot.com/2012/07/druzenje-na-zalivnom-21072012.html
Zamolio bih ostale ko ima još slika, snimke, da ih postavi
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version