RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

Bečej - Zalivno polje

<< < (17/39) > >>

Gabor:
2011.05.21.

Iako se vreme pokvarilo, uspeli smo da letimo od 14.00h do 17.00... Danas je došao i naš novi član, početnik u letenju, Robi, koga smo učili na mojoj maloj jedrilici na osnovne stvari letenja. Još dva, tri izlazaka pa će već moći samostalno da poleće i sleće

Piću je izneo Zagi i jedrilicu, ali je samo Zagi poleteo

Ja sam leteo Tango, Sky Hero i Cap

Kad je počeo da duva jak vetar i da pada kiša, otišli smo u radionicu i nastavili druženje, rad na DG-u i pripremanju modela za Beogradsko RC letenje...

Gabor:
2011.05.26.

I danas se letelo. Piću me je več čekao na Zalivnom, ja sam stigao oko pola 7. On je leteo jedrilicu, ja napravio par krugova sa Cap...

Posle sam stavio kameru na Sky Hero dogovorili smo se da snimim kako Piću leti jedrilicu...

Kao i uvek, i sad sam proverio sve na Hero-u, i poleteo sam ga. Napravio sam jedan veći krug, pa pokušao da snimim kako Piću poleće jedrilicu. Malo brže sam stigao, na par sekundi se vidi jedrilica, pa sam mislio da napravim još jedan krug, kad sam čuo jedan, kao jak udarac, kao da je nešto baš pukao... U tom momentu motor prestaje da radi, sledi prinudno sletanje...
Tu je video:

Pa, malo sam se iznenadio kad sam pogledao motor

Motor u tom momentu je radio na oko 60%, nije dobio nikakvo opterećenje. Na prvi pogled bih rekao da je otpao jedan ili više magneta, pa rasturio ceo zvono. Najvažnije je da je model ostao u komadu. Sutra ću da razmontiram motor pa da vidim o čemu se radi. U svakom slučaju nisam očekivao od Dualsky-ja da može ovako nešto da se desi...

n3mke:
Ove fotke i snimak posaljes kao reklamaciju i zahtevaj nov motor!

tibeteagle:
Gabore, stvarno imate lep virtualni dnevnik letenja sa ovim topikom.  :)aplauz Lepo izveštavaš o svim detaljima vaših letenja. Sve bolje fotografije praviš.  (photograf)
Mesto Dualsky motora stavi jedan ozbiljan motor, Turnigy  :big smile

dimitri:

Odlican video, Gabore,dokumentovano je  i perfektno prinudno sletanje, moje cestitke za poletanje i sletanje
      sa veoma uske piste-puta (res).
      Pozdrav od Radovana

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version