RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Ostruznaja do jaja
mirce:
Oduvek je bilo "koliko para toliko muzike" (al sam "pametan") i mnogo mi je drago da je Mejzlik završio na ovakom modelu...
E sad, imam pitanje, pošto Marko imaš DLE 111, molim te ajd napiši koju reč o utiscima...
Razmišljam o motoru za velikog Thundrbolta i dilema mi je MVVS 80 (kao što sam imao na prvom Hellcatu) ili DLE 111.
MVVS je bio mnogo dobar, lepo je palio, radio i sve "probleme" koje sam imao su isključivo moje greške...
Uporejujući ova dva motora, vidim da MVVS ima 9, a DLE 11,2 "konja". Ali, takodje vidim da vrte iste elise???
MVVS 116 (boxer) vrti elise od 30"...
Dino Thunderbolta leti sa DA 85 i MVVS 80 bi sigurno bio dovoljan. No, kopka me boxer, pa pošto ti Marko imaš baš taj, ajd' molim te napiši koju reč o utiscima...
Hvala unapred
Pozdrav
Mirče
marko:
I ja sam se zimus dosta premisljao oko izbora motora za Sukhoi-ja.
Ceslajnjem po forumuma sam zakljucio da jednocilindricni motori od 80 i kusur kubika nisu dobri za akrobatske avione zbog vibracija koje izazivaju.
Specijalno DA-85 ili ZDZ 80RV-J zbog njihove izuzetno male mase (nesto ispod dva kilograma).
Nemoj te me pogresno razumeti, daleko da je DA-85 los motor, ali ima tu karakteristiku da lagane avione rastrese, a takvi su akrobatski/3D avioni.
Konkurencija DA-85 je MVVS-80irs, koji je za 0,5kg tezi i ZDZ 80RV-J koji je iste tezine kao DA i koji je jedno vreme bio na zescem popustu u Lindingeru.
Dakle sva tri motora veoma slicna jedan drugome, sa tim sto ako bih birao jedan od, izabrao bih MVVS-a zbog toga sto je najnoviji i najmoderniji dizajn.
Da nisam nasao postove na forumima kako likove stavljaju boksere od 100cc u sukhoi-ja, najverovatnije bih i kupio tog MVVS-a, ali posto sam video da je moguce i da to radi bolje nego jednocilindras, odluka je pala na DLE-111.
Covek ne mora da bude atomski fizicar, pa i da sam provali zbog cega boxer motor pravi mnogo manje vibracija nego njegov jednocilindricni parnjak.
Sada, dva cilindra imaju i svojih mana, kao povecana tezina, a manja snaga nego jednocilindricni motor.
Ali ipak, DLE-111 je za nijansu jaci od svojih jednocilindricnih konkurenata, ali zato slicne tezine (DLE111 sa paljnjem i auspusima 2,5kg, dok MVVS sa paljenjem i izduvom skoro 3kg).
DLE111 je razradjen je na stolu i posle je, naravno, zakacen za avion.
Jedina stvar za koji sam se potrudio da odradim je hladjenje, to jest indukti ispred, oko i iza motora, specijalno oko cilindra i auspuha.
Imam samo reci hvale za motor, koji radi super.
Jedini problemi su bili izazvani pokvarenim servoom.
Preporucio bih ga svakome ko zeli odlican i ne mnogo skup boxer od 100cc.
Pozdrav i ziveli (pijanoo)
Marko
mirce:
Hvala na odgovoru...
mirce:
Još nešto, da vibracije nisu toliko bitne za "laku konstrukciju" akro aviona, da li bi se ipak odlučio za MVVS 80?
marko:
--- Quote from: mirce on September 22, 2011, 08:22:54 PM ---Još nešto, da vibracije nisu toliko bitne za "laku konstrukciju" akro aviona, da li bi se ipak odlučio za MVVS 80?
--- End quote ---
Dok nisam probao DLE111, da, kupio bih MVVS-a.
Ali sada nema sanse bre (nene)
Zasto da dam Cesima dva puta vise para samo zbog MVVS nalepnice?
DLE111 :jaki:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version