RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Ostruznaja do jaja
Dejan Dobricki:
ma ja se samo malo zezam ,naravno da je najvaznije da motor radi (pijemo)
coka:
Marko, veliki pozdrav.
Drago mi je da ti motor radi i ne bih da budem zli prorok, ali mislim da nece dugo.
Ovih dana je znatno zahladnelo i zbog toga ti je hladjenje motora poboljsano.
Iako je uzrok loseg rada bila neispravna svecica, zasigurno, boja garezi u cilindru, kao i cinjenica da je svecica otkazala, ukazuju na povisenu radnu temperaturu.
Sve ce se, vrlo verovatno ponovo desiti.
Udalji rezonator 20 mm.
marko:
Coko,
na fotografiji sam video da je originalni vlasnik vozio sa nekom no name drvenom elisom 18X8
Ja sam ga u pocetku vozio sa Bielom 18X6, ali sada, kao sto sam vec ranije napisao, sa MA Clasic 18X6.
Mislim da je motor zivnuo sa tom elisom, nije opterecen, stavio sam veci procenat ulja i naravno povecao razmak izmedju krimera i rezonatora (znam za tu foru od ranije).
Sada koliko ce motor raditi nije mi vazno uopste, posto sam ja vec bio otpisao taj motor i hteo da ga demonstrativno besplatno vratim tipu koji mi ga je prodao.
Jos jednom hvala svima na drugarskoj podrsci i veoma dobrim savetima.
U subotu i nedelju cu leteti u Ostruznaji(ako ne bude neko krs vreme naravno), svu ste dobrodosli (pijanoo)
sasa:
Marko...pitanje za tebe...sta ovo znaci......... mmmmi naravno povecao razmak izmedju krimera i rezonatora mmmm
marko:
Rastojanje izmedju krimera i rezonatora sluzi za stelovanje motora sa rezonatorom.
U zavisnosti od elise i goriva koje se koristi motor nece uvek uci u rezonanciju.
Povecanjem razmaka se smanjuje broj obrtaja, a smanjenjem se povecava.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version