RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR
Srdjan Pozarevac
srdjan012:
Evo da se i ja predstavim. Zovem se Srdjan iz Pozarevca 1977mo godiste. Jos kao klinac voleo sam modelarstvo, ali kao i vecina od nas nisam imao uslova da se bavim takvim hobijem. Ponovnu zelju za modelarstvom probudila je u meni moja trogodisnja cerka koja je na poklon za rodjendan dobila ovog kineza DRAGONFLY.
Pa smo tako moja cerka i ja odlucili da napravimo model... ja sam se opredelio za F/A 22 Raptor.
Evo kako sve ovo izgleda.
Uzivajte
Ovo je moja igracka KDS 450S jos uvek na zemlji nisam se usurio da poletim sa njime
Stanica KDS k-6X na 2.4ghz sa kojom vec nedelju dana peglam DIMULATOR
F/A 22 ja sam odradio secenje i lepljenje a moja cerka je birala boje i evo sta je ispalo
A ovo je konez koji je kriv za sve
Jos jedna slika moje cerke i Raptora
Raptor ceka na ugradnju zasad samo model
saxpg:
Srdjane, Raptor izgleda super! Sve pohvale... Ne mogu da provalim iz slika ali mi se cini da ce pogon biti dva EDF-a, mada mesto za njih na slici izgleda dosta plitko. Jesi li radio po necijim planovima?
srdjan012:
Raptor je radjen po planu koji sam nasao na netu. ispao je lepse nego sto sam mislio, mada kako je moj prvi model ima dosta nedostataka, tek sam naucio da radim sa stirodurom i parket lakom na vodenoj bazi. koristio sam stirodur 6mm debljine. U lokalnoj radnj kupio tablu stirodura od 30mm, napravio sekac od cekas zice i napajao ga 12v iz akumulatora. zavrsio je posao za secenje stirodura. Koristio sam neki makedonski lak za parket na vodenoj bazi a mesao sam sa DIPI tonerima za krecenje u odnosi 5:1. od lepkova sam koristio EPOXY 5minuta i naravno MOMENT WOOD express koji susi tek posle 12h ali kad zalepi zalepio je.
Raptor jos nisam prosekao za motor i elisu. videcu sta budem nabavio to cu da ugradim.
Toliko za sada, postovacu jos slika kad zavrsim model do kraja, mislim kad ugradim motor i servo-e.
Nadam se da ce leteti.......
srdjan012:
Raptor F/A 22 je danas zvanicno po prvi put poleteo. Joj....... ovo je moj prvi let modelom...... uspesno sam proveo u vazduhu otprilike oko 20min. Model je fenomenalan, prelepo leti lako se upravlja ali lako i gubi kontrola. Nemam video snimaka a ni slika jer nije imao ko da mi pravi drustvo. Posle par padova.....zabadanja "NOSA O LIVADU", proletanje kroz granje, sletanje pod pravim uglom, kidanje jednog krila od Raptora nije ostalo mnogo nazalost. Mogu vam reci da je stirodur izuzetan materijal za padove. Kompletna elektronika je prezivela bez ikakvih ostecenja.
Posto sam danas prvi put leteo model izuzetno sam zadovoljan, bez obzira na havariju modela. :)aplauz
Sacu u sledecih nedelju dana da napravim drugi model ili cu zakrpiti ovaj stari videcu.
Toliko za sada
Pozdrav
srdjan012:
Raptor zakrpljen od prvog leta. sva ostecenja sanirana. Eto ga na nebu cim vreme dozvoli (<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version