RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
MARZ 2.5cc dizel motor
Torik:
Sta mi mozete reci o ovom motoru, dobio ga od nekog lika star je 20 godina :)
Na internetu nisam uspio nista naci, od cega se mjesa gorivo za ovo, i kako se pali ??? jer svjećica nema, grijaca nema ???
ivansu:
marz ruski motor dizel gorivo trosi zato i nema svecicu
2.5 ccm mesavina etera petroleja i ricinusovog ulja
pozz
Torik:
To sam i uspio smiksati, samo sto sam umjesto etera koristio startnu tecnost za motore, nasao sam negdje da je to kao zamjena. Bez obzira na mix nece da upali :( Znaci napravljen mix spojeno, dotok goriva ima, zavrtim elisu al jock nece da cuje. jel negdje grijesim?
Nenad Miklusev:
Ti motori, sa pravim gorivom, prorade kad ih mrko pogledas, ako si dobro podesio kompresioni klip.
Gorivo ti je:
etar/petrolej/ricinus/Amil nitrat u razmeri
Kerozin/Petrolej - 42%
Ether - 30% (Aether)
Ricinus- 24%
Amyl Nitrate - 3%
Ovo poslednje mozes da izostavis i dodas vise kerozina,ne menja na stvari ako nisi Team racing takmicar
2 1/2 kruga otvorena igla karburatora
Rezervoar u nivou karburatora, ni gore ni dole
Kompresioni klip polako dotezes ka dole, ne smes preterati, jer zbog preterane kompresije i viska goriva moze doci do hidro udara i pucanja klipnjace.
Ides polako, po 1/4 kruga, pa dok ne upali, onda ga dotegnes kontra navrtkom i podesis iglom karburatora max obrtaje.
Mozes eksperimentisati jos malo sa kompresijom i iglom, da dobijes idealnu smesu i kompresiju, i najvece obrtaje.
Detaljna recenzija motora sa savetima, elisama i procedurama je ovde:
http://www.modelenginenews.org/ad/marz.html
Srecno, dizelasi su prava modelarska sprava, Marz je OK mashina, moze da posluzi.
saxpg:
Odlicna informacija. Meni ovaj motor stoji na polici godinama kao ukras. Serijski broj mu je 51127.
Nisam imao pojma na kakvu smesu radi, samo sam znao da je dizel. Bilo bi ga interesantno probati.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version