ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Problem

<< < (2/3) > >>

POSEIDON:
Pokušao sam opet punjenje sa onim malim punjačem na slici...on puni bateriju al se ne gasi zelena lampica da signalizira da je baterija puna.On navodno napuni bateriju i kad je skinem sa njega..pokazuje dobar napon,ali struje ima za jedno 5 min leta,što je mnooogo manje nego dok je punjač radio kako treba...u svakom slučaju videću na forumu dal neko prodaje neki polovni lipo punjač...ja uz stanicu imam neki Graupnerov MULTILADER 6E punjač al mislim da se on može samo koristiti za bateriju koja je u stanici. :'(

zgrujic:
Za potpunu dijagnostiku ti ipak treba malo bolji punjac koji moze da ti pokaze koliko je koja baterija primila mAh. Ako je baterija stara ili ostecena onda ona primi malo i brzo se isprazni. To mozes da procenis i na osnovu vremena punjenja. Ako punjenje traje 15min umesto sat vremena (ili kao kad je bila nova) onda je to to. Takodje problem moze da bude i ESC ako si mu kolim slucajem rekao da koristis NiMh ili vise celija nego sto imas ili ako je programiran da prerano iskljuci motor. U tom slucaju bi baterija pokazivala oko 11V nakon letenja (izmeriti napon dok je jos na modelu pre nego sto se ohladi) i dopunjavanje bi kratko trajalo.

Bolji punjaci imaju i mogucnost praznjenja baterije. Tako se izmeri koliko baterija stvarno moze da da mAh tokom praznjenja.

POSEIDON:
Jel ima možda neki ljubazni modelar sa Novog Bg,koji bi mi proverio baterije...to jest napunio,čisto da znam dal je problem u baterijama ili punjaču....HITNO ako može (pijemo)

POSEIDON:
evo slika Graupnerovog punjača,pa ako je neko načuo da može da se koristi za punjenje i lipo baterija,dobro bi mi došao savet.

magic:
Ne, taj nikako ne moze da se koristi za punjenje LiPo baterija. Nazalost.

poz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version