RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
utva 75
GILE:
Ideja o nostalgiji mnoge od nas drzi a tebi svaka cast za izbor aviona koji ces da radis u skali i na odlicnoj izradai :)aplauz . Neznam dali ti je poznato da se u ovom trenutku radi na ponovnom pokretanju proizvodnje ovog aviona Sudan je vrlo zainteresovan za kupovinu. Vec su pokupovali neke starije primerke remontovane i na njima vrsi obuku svojih pilota .
mišo:
Zdarvo!
Fenomenalno, ako če se ponovno otvarati proizvodnja ovog tipa aviona - šteta, da se je uopšte zaustavila - ali šta čemo!
Nadam se, da če biti na ovome forumu još slikic utve 75, zato što jih na internetu nema baš veliko. Imam još nekih planova sa ovim avionom i teba če mi ih. :big smile
Hvala na postu!
Mišo
mišo:
Stanko me zamolio za još neke detaile oko gradnje modela.
Trup i smerni stabilizator je građen sa rebrima od topola 6 mm i prečkama od smreke. mesta koja so pod velikim pritisakom su od bukve i topola 4 mm. sve je plankano sa 3 mm balsom.
Sprednja krila so iz stiro - balza 3 mm a zadnja stiro - balza 1,5 mm.
nekoliko slikica kako sam radio:
mišo:
moram reči, da u fazi gradnje mogo sam veliko stvari, da promenim, zato što nisam imao detaljnog nacrta več samo slikice tloris, naris itd. Tako mi je trebalo puno vremena da nastudiram i izradim sve. još neke slike:
Mišo
Stanko:
Izuzetno cenim nacin konstrukcije,svaka cast!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version