RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

LEDJNI LET

(1/4) > >>

Bozo:
"Ledjni let" na ruski nacin! 
Nije foto-montaza!!
Uzivajte:

http://gallery.avmodels.ru/displayimage.php?album=12&pos=11

emil:
Sto na ruski nacin? Kad moze to i kod nas :)

Bozo:
OK :D
'ajmo jednu fotku :mhm

marko:
Gosn Bozo, ne znam koliko se razumete u aerodinamiku, ali let na ledjima nije nikakva posebna nauka.
Tehnika letenja helikoptera na ledjima je po tezini ista kao i letenje aviona na ledjima.
Svoj prvi nitro helikopter, koji je izmedju ostalog bio pocetnicki, sam leteo na ledjima bez problema.
Mozda vama to izgleda kao nesto neverovatno, ali gresite, to je sasvim obicna stvar i kladim se da u Srbiji ima jos pilota helikoptera koji bez problema mogu da lete helikopter naopako.

darko:

--- Quote from: marko on October 28, 2009, 01:24:50 PM ---Gosn Bozo, ne znam koliko se razumete u aerodinamiku, ali let na ledjima nije nikakva posebna nauka.
Tehnika letenja helikoptera na ledjima je po tezini ista kao i letenje aviona na ledjima.
Svoj prvi nitro helikopter, koji je izmedju ostalog bio pocetnicki, sam leteo na ledjima bez problema.
Mozda vama to izgleda kao nesto neverovatno, ali gresite, to je sasvim obicna stvar i kladim se da u Srbiji ima jos pilota helikoptera koji bez problema mogu da lete helikopter naopako.

--- End quote ---

Mislim da nisi u pravu što se tiče leđnog leta helikoptera i konstatacije da je to isto kao i leđni let aviona !
Potrebno je tu napraviti razliku između leđnog let i inverted hoovera ( huverovanja na leđima ) .
Ogromna je razlika u leđnom letu sa avionom  i helikopterom ! Siguran sam sto posto da ti nisi letio osmice sa helikopterom leđno već si samo letio inverted hoover !

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version