RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

LEDJNI LET

<< < (2/4) > >>

misha:
na primer ovako?

magic:
Jedan mali off topic. Ne kaze se "huverovanje" nego "hoverovanje" posto se rec na engleskom pise "hover" i znaci lebdenje.

Hoover (cita se huver) je marka usisivaca i posto je bila medju prvima u engleskom se udomacila kao naziv za usisivac kao sto je Gilette marka ali mi svi tako zovemo nozic za brijanje.

Nadam se da se niko ne ljuti, ali mislim da vam je bolje da lebdite nego da usisavate  :)!

poz

Bozo:
Gosn.Marko,
Mislim da Vam je Darko odgovorio prilicno dobro.
Bio sa na vise aeromitinga na kojima su nastupali helikopteri (pravi)
- nisam, do sada, uzivo video LEĐNI LET! (nake video materijale - da)
Ne "vozom" modele helikoptera, pa bi bilo izlišno da Vas prozivam da Vi izvedete tu figuru,
no nije je bilo ni kod nas na nastupima modelara (bar one koje sam ja video).

A znanje aerodinamike - moguće i da ne znam mnogo,
ali, bio sam u modelarskoj reprezentzaciji bivše Jugoslavije na dva svetska prvenstva i jednoj Balkanijadi
sa GRAĐENIM modelima ( ne kupljenim), sa više sopstvenih rešenja ...

I na kraju, informacija k'o informacija - za nekog vest za nekog ništa naročito!

aco:
evo slike sa proslogodisnjeg mitinga u bgd. Ovo je leteo Roby gost iz Zagreba ali bilo je i nasih modelara koji su ovako leteli,  Ivan i jos jedan koga ne poznajem.

marko:
Meni bre ovde nista nije jasno!? mmmm

evo ga Glider kako cepa helis...decko je inace iz BG-a

Kako ja letim helis to nije bitno ...a vi se Gosn. Bozo, sto bi rekao moj sestric, se primate ko saucesce.

odgovor Darku, ako vec moram:analogija izmedju letenja helikopera i aviona je u tome sto kada se helikopter leti na ledjima napred postaje nazad i obrnuto(ko vozi helikopter shvatice), dok na avionu
gore postaje dole i obrnuto.To se ostvaruje tako sto se  palica gura od sebe ili na sebe isto kao i kod aviona kao i kod helikoptera.
Odatle slicnost u tehnici pilotaze.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version