RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Jedrilica Dandy (Graupner 1968)

<< < (3/4) > >>

dejan_ts:
rucni rad ce uvek dobro leteti  :)aplauz

Savke89:
Jedrilica DANDY 68god.Spannweite ca   1600mm   Rumpflange  ca  975mm   Gesamtflacheninhalt  ca   34,8 dm2. Tezinu ste videli na pocetku.bile su od dva do cetiri kanala.sve cestitke naizradi i strplenju.Dali ce biti u orginalu sa belom bojom ufrontalnom delu?.

sibisi666:
onda, kako se dolazi do planova? :)

Johann:
Konacno da se javim posle dve godine od izrade modela...
U protekle dve godine Dandy je imao dosta letova i ja sam zadovoljan
njegovim ponasanjem u vazduhu.
Ukupna masa je varirala od 700 do 750 grama, jer sam eksperimentisao i stavljao razlicite motore
(towerpro,kda), elise i baterije. Servoi su HXT900 - naravno sva oprema je iz hobbyking-a.

Sastavni deo ove nase modelarske price su lomovi i padovi, tako da je i Dandy imao par
sitnih udesa koji su ostavili "oziljke" :).
Prosle godine je imao i jedan pad. Secam se da je vetar bas razbijao a ja se nasao pametan da bas taj dan letim.
Samo trenutak nepaznje je bio dovoljan (zvonio mi mobilni) i vidim kako  model nestaje iza drveca.
Srecom pao je na neku pokosenu ustajalu travu koja ga je spasila sigurne smrti
(osovina motora iskrivljena, deo oko nosa je malo bio ostecen a ostatak trupa i krila - sve citavo :D).

Nije ovo vrhunska jedrilica vec pocetnicki model (dizajn iz 1968.) i dobro mi je dosao za vikendasko "laganica" letenje,
mada koliko sam se neozbiljno ponasao prema ovom oldtimer-u, Dandy se odlicno drzi i jos uvek je u komadu :)

Danas(18.3.2012) je Dandy imao prvi let u ovoj sezoni

Inace, planirao sam da ove godine napravim jos jednu Graupnerovu retro jedrilicu
(u igri su tri modela:Beta,Mosquito ili HiFly) i nadam se da cu uspeti da obogatim flotu za jos jedan oldtimer :D

Pozz

Nenad Miklusev:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version