RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

DA20 Katana od Diamond Craft

<< < (4/24) > >>

dejan_ts:
posle male pauze nastavljamo sa radovima ,maleih poteshkoca oko izlivanja rolnice za cev ali i to je uspelo,mislo sam da ce su namuciti ali kako me je usralo dobro je ,ni sam nisam verovao da ce mi uspeti iz prve ,to znaci da sam dobar majstor :sljus,samo slike da pripremi i idemo dalje sa pricom koja je zapoceta

ukratko opis rada pa posle slike
za izradu rolnice na fi 16,1mm odradjeno je sledecim postupkom ,
uzet fini laminat ili stakleno tkanje 163g fino pleteno,dimenzije 250mmx230mm i papir za pecenje kolacica poshto je jako mastan i ne prima smolu na sebi ,on sluzi kao odvajac ili izolator izmedju cevi i odlivka ,
kako sam radio ,redosled
zalepio laminat krep trakom za ravnu povrshinu a ispor platna 80g papir ,tako zalepljeno platno na papir namazao smolom u finom nanosu i ostavio da se sasuzi jedno pola sata ,NAPOMENA <smola otvoreno vreme rada 1h,naravno epoxy> prilikom susenja potrebno je obratiti paznju na stezanje ili zeliranje laminata ,kada je pocela ta faza uzeo sam mastan papiric dimenzije 250 x 55 koliki je obim cevi fi16 i fino poceo da motam rolnicu ,tako umotana rolnica umotao sam je u papir za ubris ili papir za brisanje ruku u rolni ,on sluzi da izvuce visak smole sa rolnice ,
ukupno susenje i kompletna priprema svega ovoga je 4 sata stim sto na sat ipo od pocetka rada kontrolisati stezanje smole i blago rotiranje rolnice oko cevi ,kako bi bio siguran da se slucajno smola nije zalepila na cev
mozda nekome nije bash jasno o ovom postupku ali iz slicica se moze lepo uvideti sta sam radio i kako to izgleda 

dejan_ts:
i najzad slike u celoj toj prici

dejan_ts:
i......

dejan_ts:
jedna mala skica kako izgleda stajni trap na kome nema komandi i radi po princimu na vucnu snagu i malo dodavanja kormila pravca

Stanko:
Daj neke konkretne slike Dejane..postavi slike trupa..

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version