RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

STA IMA NOVO

<< < (12/14) > >>

fenix:
Da li je to ova ptica? :o Ako jeste svaka cast i sretno,a ubuduce da bude dosta lijepih fotografija i snimaka.                         

magic:

--- Quote from: SaleR on September 05, 2008, 02:31:49 PM ---To je onaj heli sto ce se koristiti za snimanje iz vazduha, a rec je o modifikovanom JR CCPM VOYAGER GS sa ZENOAH benzinskim motorom od 25,4cm3. Kupljen je sa kompletnim postoljem za kameru ili fotoaparat...

Sale

--- End quote ---

Sale,

znam firmu koja bi bila vrlo zainteresovana za snimanje iz helikoptera. Koja je max brzina helikoptera? Kada se uvezbas mogu da te spojim sa ljudima.

Pozdrav

SABURO:
evo jos par slika...
;)

IVAN3D:
AU ala bi ja snimooooo!!!

Zovite jedared kad leti to cudo pa da mi date jedan krug!!!

click:

--- Quote from: magic on September 06, 2008, 11:38:14 PM ---Sale,

znam firmu koja bi bila vrlo zainteresovana za snimanje iz helikoptera. Koja je max brzina helikoptera? Kada se uvezbas mogu da te spojim sa ljudima.

Pozdrav

--- End quote ---

To je malo cudno pitanje. Cisto iz radoznalosti: zasto je to bitno? Kakva bi bila razlika ako je maksimalna brzina 100km/h ili 150 ili cak 200?

Takvi helikopteri se uglavno ne voze iz pokretnih kola (to je jako opasno), a kada neko stoji na jednom mestu brzina od 200km/h ni najmanje ne pomaze (helikotper ce otici jako daleko i posta ce jako mali da bi se mogao kontrolisati)... Takva brzina se obicno dobija prilikom preletanja, a to uopste nista ne pomaze snimanju ;)

Za snimanje ljudi obicno pitaju druga pitanja:

1. Koliko dugo moze biti u vazduhu?
2. Koliko je stabilan? (koliko trese ili ne)
3. Koliko je tezak za upravljanje?
4. Koliko moze da ponese? (Tereta - kamera, svetla, baterije, etc...)

Pozdrav,
Daniel

PS Mislim da su rusi napravili svetski rekord sa rc helikotperima, ali ne mogu da se setim detalja...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version