RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

Dim na benzinskim motorima

<< < (4/10) > >>

marko:
Au kakva dimcuga, svaka cast momci. (res)

gogalet:
Drago mi je da ima ovoliko pozitivnih komentara za instalaciju dima na moga Yaka...
Moram ovom prilikom da spomenem da mi u Podgorici stvaramo veoma jak tim a to su Sasa, Velimir, Veljko, stari modelari Rade i Bato....
Sto se tice strucne podrske i prevodjenja, pretrazivanja stranih sajtova tu nam najvise pomaze Sasa, kontrolor leta koji naravno poznaje engleski.... Dok ja pricam NARAVNO sam SRPSKI.
Prve informacije vezane za dim dobio sam od doktora Laza... medjutim potpuno precizan na ovu temu bio je Mirce koji je na sajtu u detalja opisao sta da se radi.
Poslije moga kratkog tel razgovora sa njim odmah sam krenuo na posao... Znaci sve sam radio po instrukcijama sa sajta... A rezultate znate.
Neko je pomenuo dim vezano za komsije....
Mogu vam reci da se komsijina kuca nije mogla vidjeti svo vrijeme dok sam ispustao dim iz Yaka.
Navedeni Yak je inace poslije promjene stanice na 2,4 poceo da slusa...
Nadam se da cu u ovih par dana probati isto u vazduhu...
Veliki pozdrav za sve od Gorana Scekica iz Podgorice...
P.S. od sad pitajte sve mene pustite malo Mirceta i Laza na miru.... :))

mirce:
Kad je Jole kupio Somenzinijevog Yak-a, koji je napravljen od drveta kao i vaš model, to je bilo jedno od prvih stvari u uputstvu, da se nikad ne pali motor a, da nisu stavljena krila na trup...

Zašto tačno, ne znam, verovatno da se trup ne rastrese... Predpostavljam da krila poprilično ublažavaju vibracije koje se javljaju kad motor radi...

Sad se iz ovog mogu javiti razno razna filozofiranja ali, ljudi tako rekoše a, ja samo prenosim...

Što se mene tiče, svako može da radi kako hoće, ja krila uvek stavljam...(pogotovo jer su točkovi kod mene na krilima  ::)...

Pozdrav

Mirče

gogalet:
U pravu je Mirce vezano za krila.... mi sto znamo da letimo treba uvijek da ih stavimo...

gogalet:
A htio sam ovom prilikom opet da razmisljam malo o dimu...
Tacna je ona informacija vezano za prljanje aviona... Vjerujte da mi je Yak donjim dijelom trupa, i rep bio potpuno mastan, tako da sam ga dugo cistio, zena nije scela da mi pomoze...
Reci mi Mirce da li bi bilo interesantno da eksperimentisem i stavim na izduv od auspuha jednu dugacku cijev od aluminijuma ispod trupa da dodje do repa i da mi izlazi dim pozadi....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version