RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

Dim na benzinskim motorima

<< < (7/10) > >>

misha:
kao sto mirce rece, tako pise u uputstvu koje se dobija uz motor.

"• Beware of running the engine without the wings installed on the fuselage. Without the mass of the wings, vibration will be very pronounced."

sto ce u grubom prevodu znaciti:

"• budite oprezni kod startovanja motora bez montiranih krila, jer bez mase krila, vibracije mogu biti pojacane"

chupko:
Gorane evo jedan predlog za smešu.Probaj da pomešaš bebino ulje(kupiš u apoteci neko naj jeftinije na litar)i špiritus(ono što se stavlja u lampe)malo je skuplje od nafte ali će manje prljati avion a i zena će ti pomoci oko brisanja(a mozda ce se i lakše skidati) .Ovo je savet mog prijatelja koji mi je inače kupio sulivan pumpu u Holandiji pa se malo čovek raspitao u radnji sta radi posao.Javi ako budes probao ovu kombinaciju da vidimo kako to radi.Nemogu da se setim koliki odnos špiritusa koliko ulja probaj snaćićeš se ti nesumnjam.Pozdrav!

gogalet:
Hvala Chupko, raspitacu se ovih dana da vidim cijenu u apotekama...
I naravno, ako bude povoljno moram isprobati i tu varijantu...
Pozdrav, Goran Scekic, Podgorica

gogalet:
Nije mi jos niko odgovorio na koju foru se u ulju stavlja farba (kojeg hem sastava) pa izlazi dim u boji?

chupko:
Gorane nije mi jasno dali si u ovom tvom sistemu stavio i nepovratni ventil?Ako jesi gde si ga nabavio?Nemogu nigde da nadjem moj ventil koji sam dobio uz sulivan pumpu.Ako neko zna gde ima da se kupi,rado bi ga castio jednim ladnim pivom. (:sos:)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version