RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Samo da nije zut
Sava:
Model je potpuno zavrsen, natrimovan i samo ceka lepsi dan, sipamo gorivo i prvo poletanje pripada sinu Banetu.Planiramo i neke slike sa letenja pa na forum.
Sto se tice antena, prva je smestena u cevcicu ispred servoa gasa i stoji upravno na trup.Druga antena takodje stoji u plasticnoj cevcici ali odmah ispod levog prozora i uzduzna je na trup,sto cini njihov medjusobni ugao od 90 stepeni.Sivi kablovi pa i onaj ispod cicka (da ne landara) su dovodni koaksijalni kablovi do samog aktivnog dela antene.To je onaj ogoljeni deo antene, koji je u stvari antena.Mozda sam u zabludi,ali na ovaj nacin smo namestali u tri modela i nije bilo problema.Drugim recima sivi koaksijalni deo moze biti dugacak koliko i model,aktivan je samo ogoljeni deo.Proizvodjac isporucuje ovu kracu varijantu,ali je moguce produziti u nekim prilikama sam dovodni deo da bi se antena postavila van trupa ukoliko ima puno metalnih delova.Inace najbolji polozaj ovih antena i jeste van trupa.
Saru za ovog Pajpera sam pozajmio od Hangar9 ,ali je sam model radjen po Carl Goldbergu.
pozdrav
uzvarb:
Pozdrav evo slike iz futabinog uputstva o antenama. antena je samo onaj kraj, duzine nekih 20mm ,a onaj deblji deo je koaksijalni kabl. Znaci bitno je da krajevi antene zadnjih 20mm ili tanji deo iste budu pod uglom od 90 stepeni i ravne.
mirce:
E, to nisam znao, mislio sam da je ceo kabel antena. Hvala na informacijama...
Mir;e
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version