RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Spirit of PITTS MODEL 12 26% by Bernard Burton
SABURO:
Tokom 2008 godine, moj drugar Milos, burazer, ja i jos dosta strucnih ljudi, smo jako dosta pricali i diskutovali o pravom avionu Pitts M12, i nalazili razne informacije vezane za ovaj avion. Sve se to zasnivalo na prici kako bi jednog dana taj avion mogao da se pojavi nad nasim nebom...jos tada sam izrazio zelju da bih jednog dana mogao da napravim i imam u floti model aviona Pitts M12. Krajem godine Milos je napokon dobio planove za pravi avion, a ujedno i meni doneo nacrte za model aviona koji je scale, odnosno 26%...sve se uklopilo bas onako kako sam zamisljao i planirao... (yay)
Sreci nikada kraja...
inace ovo mi je jedan od najlepsih akrobatskih aviona koji postoje, jer po meni avion je dizajnerski jako lepo osmisljen..a dva krila, su bolja nego jedno!!! ;namig
Zavrcem rukave i bacam se na googlanje po netu...Tada sam stupio u kontakt sa autorom plana Bernard Burtonom i prodiskutovao kroz par mail-ova o avionu i obecao da cu ga predstaviti na nasem forumu i PUR sajtu. Svi zainteresovani modelari mogu dobiti plan u *.pdf formatu, tako sto na njegovom sajtu popune kratku formu:
http://www.gundersonaerodesign.com/products/shortkits/burton/requestplans.php
Plan modela se prodaje u kitu kojih ima par:
http://www.gundersonaerodesign.com/products/shortkits/burton/
S obzirom da je jos tada sve za mene ovo bio veliki i neplaniran zalogaj, odlucio sam da krenem sa laganim radom pa kada se zavrsi. Tako da je za mene od tada zapoceta nova modelarska stranica koja mi se jako dopada i u kojoj uzivam iz dana u dan.
Nastavak sledi...
saxpg:
Svaka cast !
Ja sam posle nabavke extre definitivno odlucio da stopiram sve dalje nabavke aviona, dok ne budem u moducnosti da nabavim S12 u varijanti od 50cc. Jedva cekam da vidim nastavak.
zajo:
Reci jeli ovaj model dobar za 3d?
Lazo:
Video sam neke rezultate tog "...laganog rada..." i veoma su mi se dopali. :)aplauz
Samo navali
SABURO:
--- Quote from: Lazo on January 10, 2010, 07:40:53 PM ---Video sam neke rezultate tog "...laganog rada..." i veoma su mi se dopali. :)aplauz
Samo navali
--- End quote ---
;namig
--- Quote from: zajo on January 10, 2010, 07:38:54 PM ---Reci jeli ovaj model dobar za 3d?
--- End quote ---
video sam na par mesta da ga lete u 3D stilu, inace po planovima ima opciono CG za 3D letenje...Meni to i nije toliko vazno jer sam pristalica klasicnog akrobatskog letenja...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version